De trends in terrastegels

Terras met tegels keramiek op beton #terrastegels #tegeltrends #tuin #tuininspiratie

Een fraai aangelegd terras is een aanwinst voor je tuin. Wel moet je goed nadenken over de soort terrastegels die je voor je terras wilt gebruiken. De verschillende soorten tegels hebben namelijk elk hun eigen voor- en nadelen. De ene soort is weer wat gevoeliger voor weersinvloeden dan de andere en weer een andere soort is gemakkelijker te leggen dan een ander soort. Hierbij daarom de belangrijkste soorten terrastegels met de bijhorende voor- en nadelen.

Betontegels

Betontegels zijn sterke tegels die ideaal zijn voor terrassen en opritten. Betonnen tegels zijn vrij gemakkelijk om te plaatsen, wanneer je ondergrond goed vlak is gemaakt. Wel is het zo dat betontegels gevoeliger zijn voor uv-licht en daardoor gemakkelijker van kleur kunnen veranderen. Ook nemen betontegels gemakkelijker vocht op waarbij mos en alg eerder kans maakt om op de tegels te groeien.

Keramische tegels

Keramische tegels bestaan uit een mengsel van zand, klei, een bindmiddel en een pigment voor het uiterlijk. Hierdoor ontstaat een fraaie tegel, waarbij je bijvoorbeeld het uiterlijk van natuursteen kunt creëren. Keramische tegels zijn wel minder dik dan betonnen tegels en daardoor gevoeliger voor breken. Maar daar tegenover staat dat deze tegels zeer kleurvast zijn en erg gemakkelijk te onderhouden.

Natuursteen

Een terras van natuursteen heeft een heel stijlvolle uitstraling. De tegels bestaan uit steensoorten die rechtstreeks uit de natuur komen, zoals graniet, blauwsteen of marmer. Deze tegels zijn wel zwaar en ook wat moeilijker om te leggen. Geen enkele natuursteen tegel is hetzelfde. Elke tegel heeft zijn eigen tekening. Terrastegels van natuursteen zijn relatief duur, maar ze zijn wel vochtwerend en vrij gemakkelijk in onderhoud.

Keramiek op beton

Een vrij nieuwe tegel is keramiek op beton. Dit is een unieke tegel, omdat er twee verschillende materialen zijn samengevoegd, namelijk beton en keramiek. De tegel zelf is van beton en de toplaag is van keramiek. Hierdoor kun je met een betonnen tegel een uiterlijk creëren van een keramische tegel. Met deze tegel, verbind je de voordelen van een betontegel met die van een keramische tegel en sluit je de nadelen van deze tegels uit. De tegel heeft de sterkte van een betonnen tegel en je kunt het uiterlijk van keramische tegels krijgen. Tevens kun je gebruik maken van de voordelen van het eenvoudige onderhoud van keramische tegels.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief