Tuin trends voor 2018

Tuintrends 2018. Rope tuinsets zijn erg gewild, niet in de laatste plaats omdat deze meubels onderhoudsarm zijn. Liever geen rope meubels? Kies dan voor aluminium tuinmeubels die veelal gecombineerd worden met natuurlijke materialen zoals hout. #tuinset #vdgarde

Trends komen en gaan en dat geldt ook voor de tuintrends. Is de tuin toe aan een opknapbeurt? Benieuwd wat de nieuwe tuintrends voor 2018 worden? Lees dan snel verder en ontdek de tuin trends voor 2018. 

Hergebruik van materialen

Een trend die op veel gebieden te zien is en vanaf 2018 ook toegepast gaat worden in de tuin is het hergebruik van materialen. Denk bij het hergebruik in de tuin bijvoorbeeld aan oude klinkers die verwerkt worden in een tuinpad of kinderkoppen die dienstdoen als plantenbak. Hergebruikte materialen zorgen voor meerwaarde en geven elke tuin een unieke uitstraling.

Natuurlijk in plaats van strak

In het verlengde van het hergebruik van materialen wordt overgestapt van een strak naar een natuurlijk design. Dit kan heel rigoureus door de aanleg van een verwilderde tuin met een bijpassende tuinset of heel subtiel door hier en daar een zwerfkei toe te voegen aan het ontwerp. Een andere optie is het gebruik van natuurlijke materialen als afscheiding van de tuin.

Water elementen

Terug van weggeweest: water elementen toevoegen aan de tuin is de nieuwe trend. Of het nu om een zwembad, een grote vijver of een klein waterloopje gaat met daaromheen mooie waterplanten, water is een must. Kabbelend water onderstreept de natuurlijke uitstraling en zorgt voor een rustgevende plek in elke tuin. 

Eigen groente en fruit kweken

Deze trend is er al een tijdje en lijkt zich in 2018 voort te zetten. Steeds meer mensen gebruiken de tuin niet alleen om te genieten van het zonnetje, maar ook om zelf groente en fruit te verbouwen. Ideaal, zeker als gekeken wordt naar de stijgende prijzen van voedsel wereldwijd. Zelf verbouwen betekent bovendien redelijk goedkoop kunnen genieten van biologisch geteelde groenten en fruit. Zelfs op 1m2 kan met wat inventiviteit heel wat verbouwd worden. 

Tuinmeubels

Niet alleen de tuin is onderhevig aan steeds veranderende trends, dat geldt ook voor tuinmeubels. In 2018 zijn de zogenaamde hanging eggs nog steeds populair. Daarnaast zijn rope tuinsets erg gewild, niet in de laatste plaats omdat deze meubels onderhoudsarm zijn. Liever geen rope meubels? Kies dan voor aluminium tuinmeubels die veelal gecombineerd worden met natuurlijke materialen zoals hout.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief