Interieur Tips & Tricks voor de moderne slaapkamer

Door Ingrid Versmissen – Studio Intério

 

Studio Intério, Slaapkamertips 2


Algemene interieurtips

- Voordat je gaat inrichten, bepaal eerst waar je de elektriciteit nodig hebt, voor tv, licht en stopcontacten.
- Bij een tweepersoonsbed is het belangrijk dat je aan beide kanten in kunt stappen. Houdt naast je bed voldoende instapruimte vrij.
- De aankleding van je bed en de decoratie ervan, zoals dekbedovertrek, behang of kunst op de wand achter je bed de kussens zijn net zo belangrijk als het plaatsen van de meubels.
- Heeft u een kleine slaapkamer? Zorg dan voor kleine afmetingen van het meubilair.


Kleurtips

- Aardetinten geven een warm en gezellig gevoel.
- Zwart trekt de aandacht en de slaapkamer lijkt dan kleiner. Voordeel is wel als het hele grote ruimte is je het optisch daardoor wel wat intiemer maakt.
- Wit is ruimtelijk en rustgevend. Het is een perfecte algemene kleur die je makkelijk kunt combineren met andere kleuren.
- Groen en blauw zijn verbonden aan de natuur en de zee. Het roept tevredenheid en sereniteit op, kalmeert en heeft een geweldige invloed op de nachtrust.
- Blauw onderdrukt de eetlust als je in bed ligt.
- Paars is chique warme kleur die allure geeft.
- Vooral mooie behangwand of een houten wand achter je bed zorgt voor een extra eyecatcher.

Studio Intério, Slaapkamertips 1

 

Tips om beter te slapen

Je kunt het beste een rustige, donkere, comfortabele en koele slaapkamer creëren voor jezelf. Verduisteringsgordijnen, rustige kleuren, verse lucht en/of een ventilator en alle items zoals oordopjes, een goed matras en goede kussens helpen je hierbij.


Badkamer en suite

Populair momenteel is de slaap- en badkamer en suite. Door een muur tussen de slaapkamer en het sanitair geheel of deels weg te halen creëer je een grote badkamer én een grote slaapkamer. Handig en gezelliger in 1 ruimte als je geen kinderen meer thuis hebt wonen of als 2e badkamer toevoeging in de woning.


Neem voor meer informatie, voorbeelden en deskundig advies contact op met ons
info@studio-interio.com of via het contactformulier op www.studio-interio.com.

 


Intresessante blog artikelen

» Gecombineerde badkamer met slaapkamer
» Deze interieurtrends zien we in 2020
» Eeuwenoude kantoor Villeroy & Boch: een kijkje achter de schermen
» Impressie van de Beurs Eigen Huis
» Renovatie van een jaren 30 woning

Ingrid Versmissen

Van jongs af aan wist ik dat mijn passie ligt bij het ontwerpen van interieurs. Het adviseren van kleurcombinaties, het maken van een maatwerk ontwerp, zoals een haard of een kast, in samenspraak met een opdrachtgever. Door mijn technische textiel achtergrond heb ik de juiste expertise om de stoffering in uw woning zo optimaal mogelijk samen te stellen. De meest comfortabele omgeving is uw huis; hier voelt u zich thuis. Daar wil ik graag aan bijdragen, want dat vind ik zelf cruciaal. Daarbij hoort dat uw huis comfortabel en doordacht is ingericht met een optimale routing en afstemming van de ruimtes op elkaar. Bij een renovatie of nieuwbouw help ik u graag met het maken van een ontwerp en de mogelijke begeleiding en uitvoering daarvan. Dat is wat ik het liefste doe; meedenken, sparren en nieuwe ideeën aandragen. Ik deel graag mijn kennis en netwerk met u. Dat is dan ook de reden dat ik deze interieurblog mocht invullen. Zo hoop ik bij te dragen aan uw interieur beleving.


Meer van deze auteur Bezoek de website

Meld je aan voor de nieuwsbrief


 


Betsel gratis woonmagazine Jouwstijl van Goossens