Een sfeervol Friethuys met 'authentieke' tegelvloer

Elke interieur opdracht is weer bijzonder. Zo wilde een opdrachtgever een frietzaak openen, met de uitstraling van (biologische) kwaliteit èn gezelligheid. Met een nieuw gelegde tegelvloer van Victoriaanse tegels, hebben we een stijlvolle authentieke basis gecreeërd. Alsof de vloer er al jaren lag!

Opvallend, stijlvol & authentiek

Het interieur had beperkte indelingsmogelijkheden en moest aan een aantal eisen voldoen waaronder: entree, sta-plaats (om snel "een vorkje te prikken”) toonbank, snijplek, grote frituur. De spoelkeuken bevindt zicht in de ruimte daarachter. De opdrachtgever had zelf al een duidelijk beeld van hoe het moest worden maar vroeg mijn advies om dit tot een geheel te brengen met als basis de tegelvloer. Het mocht opvallend en stijlvol zijn. Authentiek, alsof hij er al jaren lag.

Victoriaanse tegelvloer

Daarom viel mijn keuze op deze Victoriaanse tegelvloer, een patroon bestaande uit diverse vormen en kleuren hardgebakken tegels. Omdat het om een relatief klein oppervlak gaat is er gekozen voor 3 tableaus in een effen vloer, waardoor het ruimtelijk blijft. De decoratieve tableaus liggen voor de toonbank, alsof er een karpet ligt. Het maakt de ruimte huiselijk.
 
 

 

 

 


 
 
 
Bij de opening van de zaak was er iemand die dacht dat dit de oorspronkelijke vloer was die tijdens de bouw weer tevoren kwam. Bruin als hoofdkleur in dit interieur leek mij hierbij een "smakelijke tint". Net als de heerlijke met schil gebakken, goudgele friet.

Voor meer informatie: Inge Bouman Interieur www.ingebouman.nl

Tegels via KOL Tegels: www.koltegels.nl

Intresessante blog artikelen

» Slapen onder een meesterwerk van Vincent van Gogh
» Een zwembad in eigen tuin is fantastisch
» Populaire en moderne keuken ideeën
» De woontrends van 2019
» Een aannemer kiezen

Inge Bouman

Interieurarchitect zou ik worden. Dat wist ik al toen ik 11 was.

Nu vele jaren later ben ik verweven met dat vak. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet met vormgeven bezig ben. Ik signaleer veel om mij heen en sla het op.
Ik denk en zie alles in horizontale en verticale indelingen.Dit ruimtelijk inzicht is een voordeel. In het eerste gesprek visualiseer ik mijn ideeën met een potlood en schetsrol.

Ik hou ervan mijn creativiteit ook in mijn tekeningen tot uiting te laten komen. De meubeltekeningen zijn technisch en direct geschikt voor de uitvoerders. Wanneer de bouw daadwerkelijk begint krijg ik een adrenaline stoot. Natuurlijk vergezeld van een gezonde spanning.Loopt de bouw voorspoedig, heb ik met alles rekening gehouden en is het resultaat naar wens voor de opdrachtgevers?Iedere opdracht en opdrachtgever is anders. Daarom is het ontwerp de kleuren of materialen nimmer hetzelfde. Een vaste stijl hanteer ik niet. Mijn stijl past zich naadloos aan aan de wensen van opdrachtgever.

Ingebouman.nl

Meer van deze auteur Bezoek de website

Meld je aan voor de nieuwsbrief


 


Betsel gratis woonmagazine Jouwstijl van Goossens