Daktuin | Groendak

Daktuin  | Groendak
Daktuin  | Groendak
Daktuin  | Groendak

Daktuinen van Groendak zijn er in vele varianten van tuin tot dakpark. De inrichting is meestal een combinatie van diverse beplantingen en verhardingen. Het accent ligt op het functionele gebruik.

Bij daktuinen gaat het er om, om daken op functionele wijze te gebruiken. Een daktuin is veelal een dak met diverse facilitaire voorzieningen. De kenmerken voor het groen zijn grotendeels gelijk aan die van daktuinen.

Een daktuin is  vergelijkbaar met een normale tuin en bevindt zich op het dak of bijv. bovenop een tunnel of een parking. De grote keuze aan planten laat toe een esthetisch zeer aantrekkelijk geheel te creëren (tuinarchitectuur); door de opbouw op een dak verdient een goede laagopbouw bijzondere aandacht.

Het tuindak is begaanbaar en kan gebruikt worden voor recreatieve doeleinden; ook de aanleg van een moestuin, gazon of een waterpartij behoort tot de mogelijkheden. Wanneer er een voldoende dikke voedingsbodem, substraatlaag wordt voorzien, is het gebruik van verschillende soorten begroeiing (gazon, lage planten, kleine heesters of bomen) mogelijk.Het vereiste onderhoud is vergelijkbaar met een traditionele tuin, park of moestuin.

Wil je meer informatie? Vraag hier de brochure aan.
Meld je aan voor de nieuwsbrief


Brochure aanvragen

Vraag nu GRATIS informatie aan over Daktuin | Groendak.

Aanhef *
Voorletters * / Tussenvoegsel
Achternaam *
Postcode / Plaats *
Straatnaam *
Huisnummer *
Land *
E-mailadres **
Telefoonnummer *

Ik ga:
Nieuwsbrief Ja, ik meld mij aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.


De velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.
** Sommige fabrikanten versturen u liever informatie per email.