Sedumdak | Groendak

Sedumdak | Groendak
Sedumdak | Groendak
Sedumdak | Groendak
Sedumdak | Groendak

De voordelen van een groendak zijn heel divers en op verschillende manieren te realiseren. Met een Sedumdak van Groendak zorg je ervoor dat de levensduur van de dakbedekking verlengd wordt. Het effect van het zonlicht en de regen wordt weggenomen en de temperatuurschommeling van het dak verkleind. Bij gewone daken zonder sedumdak kunnen die temperaturen zeer sterk oplopen.

Ook heeft het ook een geluidsdempende werking. Hierdoor heeft men niet alleen binnenshuis veel minder last van verkeersgeluiden en andere geluiden in de omgeving, maar wanneer er veel sedumdaken zijn, zouden die omgevingsgeluiden voor een deel geabsorbeerd worden en zou het geluid ook buiten het huis verminderen.

Een sedumdak is eigenlijk gewoon een dak waar sedum overheen groeit. Sedums zijn vetplanten. Plantjes die vocht opnemen in hun bladeren. Die sedumplantjes zijn zo sterk dat ze tegen warmte en enkele weken droogte kunnen. Ook veel regenwater is geen ramp, wat je hier in Nederland natuurlijk heel veel hebt.

Deze plantjes zijn ook in verschillende soorten verkrijgbaar. Er zijn wel 250 soorten sedumplanten. Deze sedum vetplantjes groeien vrijwel overal goed op. Dus ook op het dak van uw huis, schuur, garage, fietsenstalling of clubgebouw.

Wil je meer informatie? Vraag hier de brochure aan.
Meld je aan voor de nieuwsbrief


Brochure aanvragen

Vraag nu GRATIS informatie aan over Sedumdak | Groendak.

Aanhef *
Voorletters * / Tussenvoegsel
Achternaam *
Postcode / Plaats *
Straatnaam *
Huisnummer *
Land *
E-mailadres **
Telefoonnummer *

Ik ga:
Nieuwsbrief Ja, ik meld mij aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.


De velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.
** Sommige fabrikanten versturen u liever informatie per email.