pinterest
5x voordelen van rolluiken

5x voordelen van rolluiken

Een rolluik is een multifunctionele zonwering met veel voordelen. Zo kunnen rolluiken de zon goed buiten houden tijdens warme zonnige dagen en blijft het binnen lekker koel. Maar wat vaak vergeten wordt is dat rolluiken ook in de winter een echte meerwaarde zijn voor jouw huis. Lees hieronder snel de 5 grootste voordelen van rolluiken.

Afbeelding

1. Zonwerend

Eén van de meest voorkomende redenen voor de aanschaf van rolluiken is: zonwering. Tijdens de warme zomerdagen met felle zonnestralen die op je ramen schijnen is een rolluik de ideale zonwering op maat. Wanneer je de rolluiken op deze dagen gesloten houdt, krijgt de zon geen kans om je woning binnen te komen en blijft de temperatuur binnen aangenaam.

2. Isolerend

Tijdens de koude wintermaanden werken rolluiken juist isolerend. Door de rolluiken ’s avonds en ’s nachts gesloten te houden ontstaat er een extra isolatielaag tussen het raam en het rolluik. De kou blijft op deze manier buiten en de warmte binnen, waardoor je de verwarming een standje lager kunt draaien én profiteert van lagere stookkosten. 

3. Inbraakwerend

Rolluiken kunnen helpen om inbrekers buiten te houden. Inbrekers kiezen vaak voor woningen waar ze makkelijk binnen kunnen komen. Doordat rolluiken zichtbaar aan de buitenkant van de ramen en/of deuren hangen schrikt het veel inbrekers af. Zo kun je met een goed gevoel een avondje weg of op vakantie.

4. Bescherming en privacy

Harde wind of een stevige hagelbui? Rolluiken beschermen jouw ramen tegen slechte weersomstandigheden. Zo kun je met een gerust gevoel slapen wanneer het buiten stormt. Daarnaast zorgt een rolluik voor privacy en houdt het geluid tegen. Doordat de lamellen voorzien van een aluminium buiten laag met schuim aan de binnenzijde, worden de trillingen van het geluid opgevangen.

5. Verduistering

Wil je in het weekend lekker lang in bed kunnen blijven liggen zonder dat er zonnestralen naar binnen schijnen? Of werk je nachtdiensten waardoor je overdag moet kunnen slapen? Dan zijn rolluiken dé oplossing voor jou! Met een rolluik kun je op ieder moment van de dag volledige duisternis creëren. Zelf tijdens een zonnige zomerdag.

Rolluiken kopen

Rolluiken bieden dus enorm veel voordelen, zowel in de zomer als de winter. Ben je na het lezen van deze voordelen overtuigd en wil je graag een rolluik aanschaffen? Laat je adviseren door een specialist voor een geschikt rolluik voor jouw situatie. INHUIS Plaza is dé specialist in zonwering op maat. Stel jouw rolluik online op maat samen of bezoek een showroom bij jou in de buurt.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen