pinterest
De woontrends van 2019

De woontrends van 2019

Happy 2019! In het begin van een nieuw jaar zijn we altijd nieuwsgierig naar de laatste woontrends. Wij hebben een paar trends voor dit jaar op een rijtje gezet. Niet allemaal gloednieuw, want sommige trends van het vorige jaar blijven ook in 2019 hot.

Afbeelding

Ton-Sur-Ton 

Zagen we voorgaande jaren heel veel contrasterende kleuren. In 2019 worden de kleuren als het ware hergroepeerd en netjes in een rijtje aan ons gepresenteerd. Er wordt meer met zachte tinten gewerkt en in de accessoires zien we de accentkleuren terug. Zo kan ieder in zijn eigen kleur een fijne woonomgeving creëren. Mix en matchen mag, maar de contrasten zullen veel zachter zijn. 

Afbeelding

Zachte vormen

Ook de meubels krijgen een vrouwelijke touch. De ronde vormen krijgen steeds meer de overhand in de woonwinkels. Ronde tafels, eetkamerstoelen, fauteuils en banken. En ook in de verlichting vind je mooie ronde bollen terug. De enorme hoekbanken worden kleiner en de traditionelere zithoek gecombineerd met losse fauteuiltjes krijgen weer de voorkeur. De bank mag meer een blikvanger zijn om in te relaxen. Grote love-seats krijgen een speciale plaats in de ruimte - niet persé voor de televisie - om samen fijne momenten te delen.

 Afbeelding

Afbeelding

Hangende tuintjes 

De kleur groen is ook dit jaar één van onze favorieten. Je kan het in diverse tinten toepassen of terug laten komen in een rijk gedecoreerd behang. De Urban Jungle breidt zich uit naar de hangende variant. Planten hangend aan het plafond in stijlvolle potten en glazen vazen vormen hangende mini tuintjes. Afgewisseld met kaarsen in mooie hangende stolpen, zo kan je iedere ruimte omtoveren tot een fijne groene oase. 

 Afbeelding

Bling Bling

De naturelle sfeer krijgt een shiny look dankzij de gouden accenten die we op allerlei manieren terugzien. Kussens, tafeltjes en woonaccessoires met een gouden uiterlijk geven het interieur glamour. Deze metallic tint, maar ook die van koper, kunnen in diverse woonstijlen toegepast worden. 

Afbeelding

Bohemian retro

Van alle woonstijlen is de Bohemian één die opvalt. Je omringt jezelf met mooie en vaak ook kleurrijke woonaccessoires, afkomstig uit landen over de hele wereld. Zelf meegenomen vakantie-schatten of gekocht in de winkel. Daarbij speelt de leeftijd van de accessoires geen enkele rol. Vintage en retro voorwerpen blijven gewild in ons interieur. De hang naar de gezelligheid van vroeger wordt zo vertaald in huis.

Afbeelding

Afbeelding

We wensen je een heel mooi woonjaar toe!

Beeldmateriaal: Foto Junkiee

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen