pinterest
DIY hekwerk: installeer je eigen hekwerk rondom je tuin

DIY hekwerk: installeer je eigen hekwerk rondom je tuin

Ben je op zoek naar een extra mate van privacy in je tuin, dan is het installeren van een soort hekwerk een goede keuze. Vooral wanneer jij je hand niet omdraait voor een klusje aan het huis, kan een hekwerk installeren erg leuk zijn en veel voldoening geven. In deze blog leren we je hoe je dit zelf het makkelijkst kunt doen, door met je langs te gaan waar je zoal op moet letten. Begin gelijk!

Het juiste hekwerk

Het klinkt misschien erg logisch, maar voordat je fanatiek begint een hekwerk rondom je tuin te installeren, is het goed om zeker te weten dat je de juiste variant kiest. Een hekwerk is namelijk niet iets wat je van de ene op de andere dag kunt aanpassen, je zult er een tijd aan vast zitten. Zorg er dus vooraf voor dat je alle verschillende soorten hekwerken goed overweegt, door te kijken hoe ze in je tuin zouden passen. Hierin kijk je naar je voorkeur in materiaal, maar ook simpelweg naar het type hekwerk. Zo weet je zeker dat je jaren lang kunt genieten van jouw hekwerk!

De juiste afmetingen

Om de kwaliteit van je hekwerk te waarborgen, is het belangrijk dat je te werk gaat met de juiste afmetingen. Deze zijn gelukkig niet erg moeilijk te bepalen: je kunt simpelweg de maat van je hekwerk opmeten en dit doorgeven bij je specialist. Deze specialist maakt vervolgens het bouwpakket op maat, waarna jij deze kunt installeren. Het is allemaal heel logisch, maar toch wordt deze stap vaker overgeslagen dan gewenst, waardoor mensen met een hekwerk zitten dat net niet helemaal mooi op de tuin aansluit.

Richt het hekwerk in

Natuurlijk is het in elkaar zetten van het hekwerk het leukste gedeelte van je hekwerk, maar zodra je hiermee klaar bent, ben je er nog niet helemaal. Het hekwerk mag namelijk ook nog ingericht worden! In stap 1 heb je al nagedacht over het juiste materiaal voor je tuin, nu is het aan jou om dit ook optimaal te benutten. Denk hierbij aan leuke meubels voor naast het hekwerk, of planten die je aan het hekwerk kunt ophangen, zodat het hekwerk echt een sfeermaker wordt.

Hekwerkonline

Ben je op zoek naar een specialist die het perfecte, op-maat-gemaakte hekwerk voor jou realiseert? Kijk niet verder dan Hekwerkonline! Deze specialisten hebben een breed assortiment aan verschillende soorten hekwerk, maar denken ook actief mee over hoe deze ingericht kan worden. Toch een extra handje nodig, dan helpen ze je ook graag het hekwerk te installeren! 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen