pinterest
Geef jouw tuin een nieuwe uitstraling met mooie haagplanten

Geef jouw tuin een nieuwe uitstraling met mooie haagplanten

Je tuin is een plek waar je tot rust komt na een lange dag werken of waar je gezellige momenten deelt met familie en vrienden. Het is daarom belangrijk om jouw tuin mooi en sfeervol in te richten. Een haag kan daarbij een belangrijke rol spelen, want het zorgt niet alleen voor privacy, maar geeft ook een natuurlijke uitstraling aan jouw tuin. In dit artikel lees je alles over het kiezen van de juiste haagplanten en hoe je jouw tuin een nieuwe uitstraling kunt geven met deze prachtige planten.

Verschillende soorten haagplanten

Er zijn talloze soorten haagplanten om uit te kiezen. Elke plant heeft zijn eigen eigenschappen en uitstraling. Zo zijn er groenblijvende haagplanten, die het hele jaar door hun blad behouden en zorgen voor privacy. Denk hierbij aan de taxus, buxus en laurier. Deze planten zijn ideaal om een strakke en moderne uitstraling aan jouw tuin te geven.

Maar er zijn ook bladverliezende haagplanten, die in de winter hun blad verliezen en in het voorjaar weer uitlopen. Deze planten zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Voorbeelden hiervan zijn de beukenhaag, meidoorn en haagbeuk. Deze planten zijn ideaal om een landelijke en romantische sfeer aan jouw tuin te geven.

Daarnaast zijn er haagplanten die bloeien, zoals de hortensia en liguster. Deze planten zorgen voor kleur en geur in jouw tuin. De keuze voor een bepaalde haagplant hangt af van jouw persoonlijke smaak en de sfeer die je wilt creëren.

De juiste haagplant kiezen

Bij het kiezen van de juiste haagplant is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Zo is de hoogte van de haag belangrijk, want het bepaalt de mate van privacy. Daarnaast is de bodemgesteldheid belangrijk. Niet alle haagplanten kunnen goed groeien op elke bodemsoort. Zo groeit de beukenhaag goed op een vochtige bodem, terwijl de taxus het beter doet op een droge bodem. Ook de standplaats is belangrijk. Sommige haagplanten hebben veel zonlicht nodig, terwijl anderen het beter doen op een schaduwrijke plek. Kies daarom een plant die past bij de standplaats van jouw tuin.

Haagplanten combineren

Een haag hoeft niet uit één soort plant te bestaan. Je kunt verschillende haagplanten combineren om een divers en kleurrijk geheel te creëren. Zo kun je bijvoorbeeld een bloeiende haagplant combineren met een groenblijvende haagplant voor een mooie en afwisselende uitstraling.

Ook kun je verschillende hoogtes combineren om een speels effect te creëren. Door bijvoorbeeld een lage buxus te combineren met een hoge taxus, ontstaat er een mooie dieptewerking in jouw tuin. Daarnaast kun je ook kiezen voor een gemengde haag. Een gemengde haag bestaat uit verschillende soorten planten, zoals struiken en bomen. Hierdoor ontstaat er een natuurlijke en gevarieerde uitstraling in jouw tuin.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen