pinterest
Hoe je jouw tuin groen en kleurrijk houdt

Hoe je jouw tuin groen en kleurrijk houdt

Ben je van plan om op korte termijn je voor- of achtertuin een keer grondig aan te pakken? Dan kan het zomaar zo zijn dat je maar al te graag wat kleur aan wilt brengen. Dit zorgt meteen voor een gezellig en uitnodigend totaalplaatje en het tilt de sfeer van de woning direct naar een hoger niveau. Gelukkig hoeft het toevoegen van kleur aan de tuin helemaal niet zo lastig te zijn. Dit bereik je namelijk al met een paar kleine investeringen. Hoe je dit het beste aan kunt pakken, lees je hier. 

Selecteer met de grootste zorg de planten bij jou in de tuin 

Een van de makkelijkste manieren om meer kleur aan te brengen in de tuin, is het uitzoeken van de juiste soort planten. Doordat er vandaag de dag een gigantisch aanbod is om uit te kiezen, kun je zelf werken met een bepaald kleurenpalet. Denk daarbij aan de combinatie van wit en paars, oranje tinten of warme bruin- en beige tinten. Voor iedere smaak en voor iedere soort woonstijl is er dus meer dan genoeg aanbod. Om deze planten optimaal tot hun recht te laten komen, is het een goed idee om ze regelmatig te snoeien met een van de heggenscharen van Welkoop.nl.

Decoreer de achtertuin met een gezellig bankje of een relaxte loungeset 

En is de basis helemaal in orde en ben je daar dus ook voor de volle 100% tevreden mee? Dan is het de hoogste tijd om de achtertuin wat meer te gaan decoreren. Het uitzoeken van het juiste meubilair is daar een erg goed voorbeeld van. Kies er bijvoorbeeld voor om een gezellig bankje van hout uit te zoeken ter decoratie. Of pak een keer goed uit en investeer in een heerlijke loungeset waar je makkelijk uren in kunt vertoeven. Voor iedere wens is er dus meer dan voldoende aanbod. 

Let er altijd goed op welke planten zo lang mogelijk hun kleur kunnen behouden 

Laten we eerlijk zijn, het uitzoeken van de juiste soort planten is zonder twijfel een vak apart. Probeer dus altijd goed in kaart te brengen wat voor soort planten hun kleur het langste blijven behouden. En heb je ook al een keer goed gekeken naar de bloeitijd ervan? Op het moment dat je een grotere tuin hebt, is het zeker geen verkeerd idee om planten met verschillende soorten bloeiperiodes in huis te halen. Zo geniet je het hele jaar door van een tuin vol met kleur. En ga meteen aan de slag met grasmaaiers, zodat ook je gazon er altijd mooi bij blijft liggen.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen