pinterest
Kerst in groen? Subtiele tips voor vroeg in het seizoen!

Kerst in groen? Subtiele tips voor vroeg in het seizoen!

De tuin wordt komende maanden weer volop verruilt voor binnenhuis. De donkere dagen komen er weer aan waarbij de regen tegen de ramen gaat tikken, en de kou zijn intrede doet. Laat dit geen reden zijn om je groene vingers te laten rusten maar investeer in leuke groene toevoegingen aan je interieur. Hoe je al vroeg het najaar en daarmee een beetje de kerst in huis haalt, zonder dat het direct de overhand heeft? Hier een aantal leuke tips.

Bol van traditie

Als er een feest is wat bol staat van traditie, dan is dat natuurlijk wel kerst. Bij het ene gezin staat de gourmet ieder jaar op tafel en bij de ander is het kerstontbijt het hoogtepunt van het jaar. Wat het ook is, er zijn binnen ieder gezin wel kersttradities. Ook op het gebied van groen zijn er tradities waar het gaat om kerst.

Het leuke aan de kerst trends van komend seizoen is dat alle klassiekers weer mogen. We zien groen, rood en wit weer helemaal terugkomen. De plant die hierbij dan ook niet mag ontbreken is de kerstster. Een klassieker die tot de dag van vandaag het goed doet. Ooit had deze nog wel eens een oubollig karakter en leek het voor oude mensen, maar dat is vandaag de dag echt niet meer zo. Kerststerren als plant zijn helemaal hot. Haal deze klassieker dan ook sowieso in huis. Helemaal leuk is om deze planten te combineren met papieren kerststerren die je voor het raam kunt hangen, zo ademt jouw huis helemaal de kerstsfeer uit!

Groen doen

Naast de rode kerstster zien we groen ook volop terug, en dan natuurlijke de heerlijke dennentakken en bijbehorende geur. Deze is niet alleen in de vorm van de kerstboom in interieurs te vinden, maar ook als losse takken en kransen. Deze kunnen al veel eerder een plekje krijgen in het interieur dan de kerstboom zelf. Zeker wanneer je het niet combineert met allemaal glimmende ballen en glitters, kan deze subtiele sfeermaker vanaf de herfst. Wees dus creatief met groen en ga voor losse takken verwerkt in je interieur.

Ruw hout

Niet echt groen, maar wel een stukje buiten wat je naar binnen haalt zijn de vele leuke accessoires die er vandaag de dag te krijgen zijn gemaakt van onbewerkt hout. Deze accessoires kunnen met hun pure uitstraling ook gerust veel langer dan de decembermaand blijven staan en geven een gezellig en winters gevoel. Ook droogbloemen zijn in de winter ideaal wanneer het seizoen van de snijbloemen echt wel voorbij is. Droogbloemen geven sfeer en warmte zonder dat ze overheersen. Een stukje natuur die langer meegaat dan vele andere soorten groen.

Kortom, zo richting het najaar en daarna de winter is het de kunst om gezellig groen te gaan doen binnenshuis. Door deze trends geleidelijk naar binnen te halen sorteer je rustig voor op de gezellige en knusse feestdagen zonder dat de kerstboom al in oktober in je huis staat. Wil je dit liever wel? Doe het dan vooral! Verzorg je kerstboom wel goed, want ander is het kaal tegen de tijd dat jij er tijdens de Kerst van hoort te genieten. Mooie tijd gewenst!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen