pinterest
Komend voorjaar aan de slag met een renovatie van de tuin

Komend voorjaar aan de slag met een renovatie van de tuin

Past de huidige indeling van de tuin niet langer bij je persoonlijke smaak? Ben je op zoek naar mogelijkheden om meer uit deze ruimte te halen? Wil je de tuin bij je woonkamer betrekken? Er zijn verschillende manieren om de tuin in het voorjaar te renoveren. Zo kun je kiezen voor het opnieuw samenstellen van de beplanting in borders, kun je een bestaand terras verkleinen om zo ruimte voor een nieuwe border of klein gazon te creëren, enzovoorts. Ook hout bestellen kan het overwegen waard zijn. Bouw met dit hout een veranda of bijvoorbeeld overkapping, direct tegen de woning aan. De overkapping vormt zo een verlengde van je woonkamer. 

Voordelen van een overkapping in de tuin 

Het (laten) plaatsen van een overkapping in de tuin is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Niet voor niets, daar het je diverse voordelen biedt. Wanneer het op een warme zomerse dag begint te regenen, hoef je met de overkapping aan huis niet direct naar binnen. De overkapping biedt je de gewenste beschutting. Dat is niet het enige voordeel. Denk ook aan de mogelijkheid om al vroeg in het voorjaar naar buiten te gaan. De overkapping is, zeker wanneer je de zijkanten hiervan afsluit, een relatief warme plek. In het bijzonder wanneer je hier één of twee heaters in ophangt. 

Tip: zoek online eens naar een bouwtekening voor een overkapping, om vervolgens de benodigde planken en balken te bestellen bij een online houthandel. Zo kun je op korte termijn aan de slag en bespaar je flink op de kosten. Zelf een overkapping bouwen is daarbij hartstikke leuk. 

Combineer de overkapping met verlichting 

Maak van de overkapping en tuin als geheel een sfeervolle, huiselijke plek door verlichting in de tuin aan te leggen. Er zijn tegenwoordig verschillende, heel eenvoudig aan te sluiten systemen voor tuinverlichting. Deze systemen bestaan uit een transformator, een los elektriciteitsdraad en handige aansluitmechanismen voor losse lampen. Zo’n aansluiting kun je op de losse elektriciteitsdraad draaien. Veel kennis over elektra heb je zodoende niet nodig om de tuinverlichting te laten werken. De transformator hang je op in de schuur of bijvoorbeeld aan de buitenkant van je woning. 

Tip: combineer de tuinverlichting met een lichtsensor. Zodra het buiten donker wordt, gaat de verlichting automatisch aan. Zo heb je hier zelf geen omkijken naar en kijk je vanuit je woonkamer nooit een donker gat in. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen