pinterest
Meer opbergruimte in de tuin creëren: handige tips

Meer opbergruimte in de tuin creëren: handige tips

Een opgeruimde tuin ziet er niet alleen netjes uit, maar biedt ook meer ruimte om te kunnen genieten van je eigen buitenruimte. Het creëren van voldoende opbergruimte is daarom essentieel. In dit artikel delen we enkele handige tips voor extra opbergmogelijkheden in je eigen tuin. Zo kun je al je tuingereedschap, tuinmeubilair en andere benodigdheden altijd ergens kwijt.

Plaats een houten schuur

Een van de beste manieren om meer opbergruimte in je tuin te creëren, is door een houten schuur te laten plaatsen. De schuur kan dienen als opbergruimte voor allerlei verschillende dingen. Van een paar bloempotten, wat gereedschap en potgrond tot meerdere fietsen of een grote barbecue. Kies een houten schuur die goed past bij het formaat van je tuin en bij de belangrijkste functie. Zo zijn er ook schuren verkrijgbaar met een leuke overkapping eraan, zodat je er meteen een gezellig zitje naast kunt maken. Bij de Geldersche Houtbouw kun je terecht voor diverse soorten houten schuren. Het is zelfs mogelijk om een goed geïsoleerde schuur aan te schaffen die als tuinkantoor of fitnessruimte kan functioneren. Hier kun je dus ook werkspullen en apparatuur in opslaan.

Benut verticale opbergruimte

Probeer slim gebruik te maken van de verticale ruimte in je tuin. Installeer bijvoorbeeld wandplanken of opbergrekjes aan de schutting of muur van je woning. Pas de tip ook toe aan de binnenkant van je schuur of garage. Op deze manier kun je toch wat meer spullen kwijt op een kleiner oppervlak. Het is ook een leuke manier om meer groen in je tuin te brengen zonder al te veel ruimte in beslag te nemen.

Gebruik multifunctionele tuinmeubelen

Investeer in multifunctionele tuinmeubelen die zowel dienen als zitplaats als opbergruimte. Denk bijvoorbeeld aan een tuinbank of kruk met ingebouwde opbergmogelijkheden in de zitting. Het is de ideale plek om tuinkussens, speelgoed of andere kleine spullen in te bewaren als ze niet worden gebruikt. Zo houd je de tuin gemakkelijk netjes en opgeruimd.

Bespaar ruimte met inklapbare items

Een andere tip is om wat vaker inklapbare items te kopen. Opvouwbare tuintafels, klapstoelen en uitschuifbaar gereedschap neemt namelijk minder ruimte beslag. Er blijft dus meer opbergruimte over in je schuur en je geniet van meer flexibiliteit. Ook opbergsystemen met je kunt opvouwen of inklappen kunnen een slimme toevoeging zijn. Zodra je het even niet gebruikt, neemt het ook geen extra ruimte in.

Met deze handige tips kun je gemakkelijk voor wat meer opbergruimte zorgen in je eigen tuin!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen