pinterest
Ontdek de verschillende soorten loungesets voor in je tuin

Ontdek de verschillende soorten loungesets voor in je tuin

Tegenwoordig mag een comfortabele loungeset niet meer ontbreken in de tuin. Met de juiste set creëer je een plekje om optimaal te ontspannen, gezellig te borrelen met vrienden of te genieten van het buitenleven samen met de kids. Welk soort loungeset de beste keuze is, is afhankelijk van jouw wensen. In dit artikel staan 5 soorten loungesets op een rij zodat jij de juiste keuze kunt maken voor jouw tuin.

Hoek loungesets

We beginnen met het populairste soort: de hoek loungeset. Deze loungesets herken je aan de comfortabele hoekbank met bijpassende salontafel. Het formaat van de bank kan heel compact zijn, maar ook erg ruim en robuust. Het is dus goed aan te passen op de grootte van je terras. Ruime loungesets met een hoekbank hebben een luxueuze uitstraling. Je kunt er met veel mensen op zitten, maar ook lekker in je eentje onderuitgezakt op liggen.

Stoel-bank loungesets

Wil je wat meer kunnen afwisselen met de opstelling van de loungeset? Dan is een stoel-bank loungeset een goede aankoop. Deze set bestaat uit een combinatie van een of meerdere stoelen en loungebanken. Je kunt de positie naar wens aanpassen en zo blijven afwisselen. Zet de stoelen bijvoorbeeld achter in de tuin en de loungebank met bijpassende tafel op het terras. Zodra er bezoek over de vloer komt, kun je de set weer bij elkaar zetten om voldoende zitplekken te creëren.

Dining loungeset

Een lage loungeset is erg leuk, maar niet zo handig als je graag uitgebreid wil lunchen en dineren in de tuin. In dat geval kun je eens kijken naar een dining set met loungebank. Zowel de tafel als de (hoek)bank is bij deze set wat hoger. Hierdoor kun je goed rechtop zitten en uren lang tafelen. Het is ook erg fijn als je regelmatig bordspelletjes speelt in de tuin.

Chaise longue loungeset

Chaise longues (letterlijk ‘lange stoelen’) zijn stoelen met een verlengd voeteneinde. Hierdoor zijn ze perfect om op te loungen. Er zijn sets verkrijgbaar waarbij dit type stoel de hoofdrol speelt. Vaak is er nog een bijpassende tafel toegevoegd en zijn de rugleuningen van de stoel verstelbaar.

Compacte balkon loungeset

Heb je een heel klein terras of enkel een balkon? Daarvoor zijn er kleine balkon loungesets verkrijgbaar. Het ontwerp van de stoelen en/of banken is een stuk compacter, waardoor ze weinig ruimte in beslag nemen en geschikt zijn voor een beperkte ruimte.

Welk soort loungeset past het beste bij jouw tuin, terras of balkon?

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen