pinterest
Oud wordt Nieuw

Oud wordt Nieuw

Ben jij ook zo’n fan van televisie series zoals Downton Abey of The Crown? Ik geniet niet alleen van de verhaallijn, maar vooral van de prachtige interieurs. De warme kleuren, dessins en stoffen die gebruikt werden voor meubels of draperieën (zoals gordijnen). Het gebruik van verschillende soorten hout voor meubels of lambrisering. De immens hoge haardschouwen, waarin altijd een behaaglijk houtvuurtje brandde. De prachtige parketvloeren, die vaak in patroon of visgraat gelegd werden, met daarop riante vloerkleden.

Old fashion of niet? Onze moderne huizen zijn niet geschikt voor deze complete koninklijke stijl. Oud wordt nieuw als je deze rijke sfeer weet toe te passen! Hierbij een paar leuke ideeën om een “Downton Abey” woonkamer te creëren.

Warm vloerkleed met klassiek dessin

Afbeelding

Ook in 2017 zijn de vloerkleden niet weg te denken. Bij Xooon vind je diverse maten en soorten vloerkleden. Het is natuurlijk de kunst om het juiste kleed voor de juiste stijl te kiezen. In dit geval zou een vloerkleed als Borg niet misstaan.

AfbeeldingAfbeelding

Klassieke schouw

De klassieke schouw die vroeger de openhaard omringde vind je nog steeds bij Pierres d’Henri. De keuze van een schouw is natuurlijk geheel afhankelijk van de ruimte in de woonkamer en de manier van stoken. Je kunt nu uit veel meer mogelijkheden kiezen dan een houthaard. Zo levert Kalfire een gesloten gashaard met “Natural Spark Generator”, hierdoor is het gashaardvuur niet meer te onderscheiden van een echt haardvuur. De keuze van de juiste schouw geeft de haard een statig uiterlijk. Boven de schouw mag een mooie krans of gewei gehangen worden.

Afbeelding

Wandafwerking

Kies minimaal één wand waarop je een behang plakt. In de collectie van Graham & Brown vind je ongetwijfeld het behang dat past binnen jouw ideeën. Het hoeft natuurlijk geen bloemmotief te zijn. Een effen behang is allesbehalve saai, maar geeft jouw kamer net meer warmte en sfeer. Kies voor donkere en warme tinten boven een witte lambrisering. Als dit niet jouw voorkeur heeft, werk de muur dan af met een hoge (witte) plint, dit geeft de ruimte direct allure.

Afbeelding

Raambekleding

Hierbij kun je denken aan mooie gordijnen, maar ook de shutters zouden niet misstaan in deze stijl.

Plafond

Onze strakke plafonds kun je met een simpel ornament een klassieke uitstraling geven. Je hebt hierin diverse mogelijkheden die makkelijk aan te brengen en overschilderbaar zijn.

Afbeelding

Vervang de opdekdeur

Ik vind die opdekdeuren zo sfeerbepalend! Deze moeten vervangen worden voor een houten of paneeldeur. Het liefst gedecoreerd met deurbeslag van smeedijzer zoals die uit de Pure-lijn van Dauby!

Afbeelding

De basis is nu in grote lijnen uitgezet. Style dit interieur af met klassieke meubels, denk aan een lederen chesterfield bankje en antieke Franse fauteuiltjes. Houten tafels met daarop zilveren kandelaars in plaats van waxine lichthouders. De verlichting mag bestaan uit kroonluchters en aardewerk lampen met gestoffeerde kappen. Werk symmetrisch, vroeger spiegelden ze de meubels in een ruimte, zorg er in ieder geval voor dat de meubels recht staan. Gebruik de schouw als middelpunt. Houd het rustig.

Afbeelding

Ik ben benieuwd of er mensen zijn die zo koninklijk leven in een rijtjeshuis. Mocht ik jullie toch een beetje betoverd hebben, bezoek Kasteel de Haar dan eens (Vleuten, provincie Utrecht). Dit kasteel is het Downton Abbey van Nederland.

Beeldmateriaal:
- UW-woonmagazine
- Pinterest

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen