pinterest
Tips om een kleine kamer te stylen

Tips om een kleine kamer te stylen

Een kleine woning, studio of studentenkamer efficiënt inrichten is voor veel mensen een behoorlijke uitdaging. Wij geven jou super slimme tips, om optimaal van de ruimte gebruik te maken.

Afbeelding

1 Houdt de basis licht

Om een ruimte optisch groter te laten lijken, moet je voor lichte, zachte kleuren kiezen. Geef  het plafond een lichtere tint dan de wanden, dan lijkt de kamer hoger.

Afbeelding

2 Speel met verlichting

Verlichting is een belangrijk onderdeel van het interieur. Ook in een kleine ruimte kan je hiermee een verschil maken. Kies voor kleine lichtpunten, alleen of gegroepeerd. Door Pendant verlichting laag te hangen creëer je met de snoeren een verticaal lijnenspel, dat de ruimte groter doet lijken.

Afbeelding

3 Strakke Raambekleding

Houdt de raambekleding strak in het raamkozijn. Denk aan vouw- en rolgordijnen, shutters en luxaflex. Uiteraard in lichte tinten en naar wens verduisterd.

Afbeelding

4 Houd de vloer luchtig

Door de vloer een lichte kleur te geven, krijg je een heel luchtig effect. Kies voor gladde materialen zoals hout, laminaat, pvc etc.

Afbeelding

5 Zorg voor genoeg opbergruimte

Rommel geeft een onrustig effect. Gebruik slimme opbergruimte, bijvoorbeeld onder het bed. Of een bank met opbergruimte. Maak ook gebruik van de wanden. Met planken of een hoge kast, werk je niet alleen ruimtelijk, maar kun je ook veel spullen opbergen.

Afbeelding

 6 Spiegels vergroten een ruimte

Een spiegel maakt een ruimte optisch groter. Zorg voor lange spiegels die op de grond staan, dan werkt de spiegel niet alleen ruimtelijk, maar ook verhogend.

Afbeelding

7 Kies voor ruimtelijk meubilair

Denk niet direct te klein, maar wel slim. Een slaapbank is heel bekend, maar er zijn nog zoveel meer oplossingen. Zo heeft de bedkast de laatste jaren een ware metamorfose ondergaan. Niet alleen in uiterlijk, maar ook in functionaliteit. Overdag een eet of werktafel, ’s nachts een comfortabel bed. En dat allemaal met één eenvoudige beweging.

Afbeelding

8 Groen doet goed

Ook in een kleinere ruimte is het goed om aan planten te denken. Hiervoor zijn diverse oplossingen te bedenken. Denk aan de hippe Air-planten. Of gebruik macramé hangers met planten aan de muur.

Afbeelding

We kunnen nog veel meer tips verzinnen! Creëer een sfeer om je heen waarin je je prettig voelt. Alleen dan is jouw doel bereikt.

Nancy van der Drift | Styling ID | www.styling-id.nl

Beeldmateriaal:

- Styling ID
- Easy Living

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen