pinterest

Zo geniet je van je tuin in de winter

Het is koud buiten en het wordt snel donker. Voor je het weet breng je bijna geen tijd in de buitenlucht door! Juist in de winter is het heel belangrijk af en toe buiten te zijn. Je loopt anders het risico een tekort aan vitamine D te krijgen. Zo vergroot je de kans op die winterdepressie natuurlijk. Maar op zoek gaan naar frisse lucht in de winter is niet makkelijk, want de kou en de regen maken je al snel oncomfortabel. De kunst is dus om het jezelf leuk te maken en jezelf te verleiden de deur uit te gaan.

Het leukste is om van je tuin een fijne plek te maken. Dan hoef je niet helemaal erop uit te gaan om toch buiten te zijn. Met een tuinkachel van Blinqkachels bijvoorbeeld maak je het jezelf heel makkelijk om wat vaker in de buitenlucht te zitten. Je kan het immers gewoon warm stoken met een tuinkachel. Hieronder staan nog een paar leuke ideeën om je tuin winterklaar te maken zodat je er op de koude dagen ook van kan genieten.

Planten en bloemen voor in de winter

In de winter staan de meeste tuinen er maar kaal bij. In de winter groeit er namelijk niet veel. Toch zijn er leuke planten en bloemen die wel geschikt zijn voor de winter en waarmee je jouw tuin opfleurt tijdens de koude dagen. Denk bijvoorbeeld aan een fuchsia, winterheide en helleborus. Ook allerlei vetplanten zijn uitermate geschikt voor de winter. Wat ook prettig is aan planten is dat ze vocht absorberen. In de winter kan de luchtvochtigheid in Nederland aardig oplopen en dit kan zelfs een negatief effect hebben op je luchtwegen. Ook heeft de luchtvochtigheid effect op de materialen van je tuinmeubelen. Des te meer reden dus om meer planten te nemen!

Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel

In Noorwegen kent men het gezegde: slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Van jongs af aan krijgen kinderen daar mee dat ze zoveel mogelijk buiten moeten zijn. In sommige delen van Noorwegen wordt het vreselijk koud en valt er heel veel regen. Daarom dat het gezegde aan de kinderen wordt meegegeven. En eigenlijk klopt het wel. Voor elk soort weer bestaat er bijpassende kleding. Kijk daarom eens kritisch naar je kledingkast en stel jezelf de vraag welke kledingstukken echt bedoeld zijn voor het winterse weer.

Een afsluitbaar terras

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar er bestaan constructies om je terras te sluiten. Als je een grote tuin hebt, is een overdekt terras heel erg geschikt. In de zomer houdt je de scheidingswanden open, in de winter sluit je ze. Misschien is dit een beetje valsspelen, want je zit niet echt meer buiten in je tuin. Maar het gevoel van buiten zijn geeft dit wel en het geeft je de kans van je tuin te genieten.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen