pinterest
5 tips voor de perfecte vijver

5 tips voor de perfecte vijver

Ben je van plan om een vijver in je tuin aan te leggen of wil je de huidige vijver perfectioneren? Er zijn een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld met de grootte van het ontwerp en of je zelf de vijver maakt of een vormvijver aanschaft. Zo houd je ook vooraf al rekening met de vraag of je vissen in je vijver wilt hebben. Om je op weg te helpen een perfecte vijver te realiseren, volgen hier vijf praktische tips.

1. Voorkom vuil water

Je wilt natuurlijk helder water in je vijver hebben en daarom is het belangrijk preventieve maatregelen te nemen. Vuil komt meestal van buitenaf, zoals bladeren en pollen. Dat is te voorkomen door een skimmer in het water te plaatsen. Een skimmer verzamelt namelijk het vuil in een opvangmand. Dit is dan ook van de benodigdheden die je kan aanschaffen bij het aanleggen van een vijver. Of als je al een vijver hebt, waar vuil in terecht komt.

2. Plaats een vijverbak

Bij het realiseren van een vijver in je tuin is het handig om een vijverbak te plaatsen. Er zijn verschillende vormen en maten beschikbaar. De inbouw van een vijverbak is heel eenvoudig. Het is alleen belangrijk dat je de vorm compleet uitgraaft en dat je de vijverbak waterpas zet. Als je de vijverbak geplaatst hebt, vul je de vijver met een derde water. Controleer dan nogmaals of de vijver waterpas staat. Is dat niet het geval dan kan je de bak nog corrigeren.

3. Werk de vijverpomp en vijverfilter weg

Na het volledig vullen van de vijver werk je de vijverpomp en vijverfilter weg. De vijverpomp zorgt ervoor dat het water van de vijver schoon blijft. De pomp verplaatst het water van de ene zijde naar de andere zijde.

4. Combineer soorten waterplanten

Wil je een perfecte vijver dan is het aan te raden om diverse soorten waterplanten met elkaar te combineren. Denk aan een combinatie van zuurstofplanten in mandjes en aan drijvende planten. Waterlelies mogen natuurlijk niet ontbreken en moerasplanten als oeverplanten voor de afwerking evenmin.

5. Laat vissen zwemmen

Je maakt je vijver helemaal compleet en perfect door vissen te laten zwemmen. Bij de keuze voor een soort vis houd je simpel rekening met de afmeting van je vijver. Het is bijvoorbeeld prachtig om koikarpers in een grote vijver rond te laten zwemmen. Goudvissen zijn weer ideaal als je een kleine vijver hebt.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen