pinterest
Alles over buiten zonwering

Alles over buiten zonwering

Op warme zomerse dagen wordt het leven in onze tuin wordt verrijkt door zonwering. Niets fijner dan een fijne, schaduwrijke plek op het terras om in koelte te genieten van het buitenleven. Buitenzonwering is er in vele soorten en maten. Parasols, knikarmschermen, uitvalschermen, schaduwdoeken er zijn vele mogelijkheden om van uw terras een openlucht woonkamer te maken. Ze houden de zon tegen, voordat deze door de ramen komt en zorgen daarmee voor een koel huis. Bovendien wordt de schadelijke UV-straling uit het zonlicht gefilterd, wat beter is voor uw huid en voor uw gezondheid.

Knikarmschermen of terrasschermen

Om van het terras een schaduwrijke plek te maken, is het knikarmscherm bij velen favoriet. Deze terrasschermen kunnen van het terras een riant schaduwrijk oppervlakte maken, waar het hartje zomer nog heerlijk vertoeven is. De meest gebruikte knikarmschermen zijn de “cassetteschermen”. Hierbij wordt de rol met doek en de knikarm van het zonnescherm veilig opgeborgen in een aluminium behuizing. Zo heeft het weer geen invloed op het doek en de onderdelen en wordt het materiaal goed beschermd. De doeken zijn in vele trendy kleuren te verkrijgen en er zijn meerdere bedieningsmogelijkheden. Met deze grote schermen is het mogelijk om met het hele gezin en grote gezelschappen te genieten van het buitenleven. Waar u ’s avonds nog lang kan zitten met een goed glas wijn onder het scherm, eventueel zelfs met terrasverwarming aan. Zelfs bij een zomerse regenbui is het nu niet meer nodig om naar binnen te gaan!

FotoAlles over buiten zonwering   FotoAlles over buiten zonwering

Uitvalschermen en markiezen, de klassieke zonwering

Dit zijn de meer klassieke vormen van zonwering, die vooral voor de ramen en de koelte in huis zijn bedoeld. Ze staan gezellig en geven een karaktervol beeld aan het huis. Deze zonwering is vooral geschikt bij ramen waar u niet voor de gevel langs hoeft te lopen. Bij uitvalsschermen staat het doek schuin van de gevel af. Doordat de uitvalarmen bijna haaks op de gevel staan, gaat er een deel van het looppad langs het raam verloren. De meest ambachtelijke en originele vorm van zonwering zijn de markiezen. Een groot pluspunt van een markies is, dat er geen zijinval van zonlicht is. Ook bij een markies is de doorgang langs de ramen gestremd, maar er zijn speciale modellen waar dit kan worden opgevangen.

FotoAlles over buiten zonwering   FotoAlles over buiten zonwering
Uitvalscherm | Liever Thuis                                                                                                Markiezen | Zonwering Westland

Screens

Een screen weert de zon net anders dan een knikarmscherm of een uitvalscherm. Omdat een screen vlak voor het raam hangt is er wel doorloop langs het raam mogelijk. Het doek van een screen filtert de energie uit zonlicht en zorgt ervoor dat het binnen minder warm wordt. Omdat het doek minder dicht geweven is, is het mogelijk om erdoorheen te kijken. Alleen ’s avonds, wanneer nbinnen de lichten aangaan, kunnen voorbijgangers naar binnen kijken, terwijl u zelf niet meer naar buiten kan kijken.

Parasols en schaduwdoeken

Parasols zijn tegenwoordig in alle soorten, kleuren en maten te verkrijgen. Er kan gekozen worden voor authentieke ronde parasols of trendy vierkante. Met een knik of met meerdere parasols tegelijk. Tegenwoordig worden ze speels en gemakkelijk ingeklapt met een gasveer. En er zijn zelfs elektrische parasols die worden bediend met afstandsbediening. Sfeervol zijn ook de “moodlights” bij de parasolvoet of bij het doek.  De nieuwste trend zijn de schaduwdoeken. Het is heerlijk relaxen onder deze doeken en ze zijn ook goed te spannen boven het balkon.

FotoAlles over buiten zonwering   FotoAlles over buiten zonwering

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen