pinterest
Een grasmaaier voor elk gazon

Een grasmaaier voor elk gazon

Iedere tuinliefhebber weet dat het gebruik van een goede grasmaaier belangrijk is. Dit tuingereedschap is in de lente, zomer en zelfs in de herfst onmisbaar en wordt daarom als één van de meest belangrijke gereedschappen gezien.

Alles over grasmaaiers

Omdat de meeste tuinliefhebbers veel tijd en energie in hun gazon stoppen, is het bij het kopen van een grasmaaier handig om eerst goed te bedenken wat je wilt. Er zijn verschillende soorten grasmaaiers.

FotoEen grasmaaier voor elk gazon

Elektrische grasmaaier via Wolf-Garten

De meest bekende is de handgrasmaaier, die makkelijk te bedienen is. Ideaal voor een klein gazon! Net als bij de handgrasmaaier, werkt de elektrische grasmaaier door middel van roterende messen. Wanneer je hele gazon te bereiken is met een verlengsnoer, dan is een grasmaaier met snoer aan te raden.

En dan is er ook nog de accu-grasmaaier. Tuingereedschap met een accu is populair. Zowel als vervanging voor machines met een snoer als machines met een benzinemotor. Je combineert een onderhoudsarme motor met snoerloze bewegingsvrijheid. Een goed alternatief dus. Dankzij de accu werkt deze geheel uitstootvrij.

Voor gazons vanaf 250 m² wordt vaak een sterke benzinemaaier geadviseerd. Deze hebben krachtige motoren en kunnen ook hoog gras moeiteloos aan. De modellen met wielaandrijving rijden bijna als vanzelf.

FotoEen grasmaaier voor elk gazon

Robotmaaier Loopo via Wolf Garten

De robotmaaier

De robotmaaier is een innovatieve grasmaaier die uit zichzelf het gazon maait, ook wanneer je met vakantie bent. Deze grasmaaier maait het gazon zelfstandig, efficiënt en zonder vast patroon. Er zijn diverse modellen voor grote en kleine tuinen. De robotmaaier doet het werk terwijl je heerlijk kan genieten van het mooie weer. Het bedienen van de maaier doe je meestal op het apparaat zelf, maar soms ook via een app. Een alarm en pincode helpen om diefstal te voorkomen. Ook de accu opladen, gaat automatisch want hij rijdt zelf naar het oplaadstation

Heb je echt een groot gazon hebt, dan is een zitmaaier ook een aanrader. Een goede grasmaaier betekent niet direct dat het gazon er prachtig bij ligt. Dit kost tijd, onderhoud en de juiste voedingsmiddelen voor het gras. Wanneer hier de tijd voor ontbreekt, dan kan je altijd nog gaan voor het tegenwoordig bijna niet meer van echt te onderscheiden kunstgras.

Meer weten? Vraag vrijblijvend meer informatie aan over grasmaaiers.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen