pinterest
Barbecue Trends

Barbecue Trends

Barbecueën op houtskool blijft immer populair, maar de gas-barbecue is hard bezig de traditionele barbecue te vervangen. En elektrisch barbecueën is tegenwoordig helemaal een trend. Ieder zijn voorkeur. Maar ze zijn allemaal in vele kleuren en hippe designs te verkrijgen. Met de komst van compacte picknickbarbecues en tafelbarbecues ben je zelfs niet meer aan huis gebonden om te genieten van een heerlijk barbecue-maal. In het park, op het strand of op de boot, Het assortiment compacte barbecues is enorm uitgebreid en iedere fabrikant heeft wel een praktisch model in het assortiment opgenomen.

FotoBarbecue Trends   FotoBarbecue Trends

 

Houtskool Barbecue's

Wie ervan houdt om met vuur te spelen, geeft uiteraard de voorkeur aan traditioneel barbecueën met houtskool. Voor goed aansteken is wel wat handigheid en geduld vereist. Nieuw zijn de houtskool barbecue's met keramisch kookapparaat. Het concept is minstens 3000 jaar oud en stamt af van de Chinese "Kamado" een ronde kleipot met deksel waar o.a. rijst, groenten en vlees in werd bereid. Door de jaren heen is deze oude techniek vernieuwd, veranderd en verbeterd en kunnen alle gerechten evenredig gegaard, gegrild, gebakken, gestoofd of gerookt en dat op een fractie van de houtskool die normaal nodig is. Binnen 15 minuten is deze barbecue gebruiksklaar en ze zijn zeer geschikt voor het bereiden alle soorten groenten, vlees, vis. Bakken van pizza, broden en zelf taarten zijn geen uitzondering, en dat het gehele jaar door.

 FotoBarbecue Trends
Primo Barbeque | Buiten-Goed
 
 FotoBarbecue Trends
Primo Barbecue | Buiten-Goed

Het gemak van de gasbarbecue

Bij een gasbarbecue is de temperatuur uiterst nauwkeurig en supersnel te regelen. Een gasbarbecue is bovendien zeer snel gebruiksklaar. Eén druk op de knop volstaat. Het voorverwarmen van  de barbecue duurt een paar minuten. Draai dan de knoppen naar de gewenste temperatuur. Wie hierbij de sfeer van gloeiende kooltjes mist: er zijn ook gasbarbecues met lavastenen en allerhande accessoires om vlees, vis en groenten die karakteristieke op hout geroosterde smaak te geven.

Het grootste voordeel van een gasbarbecue is natuurlijk de brandstof. Omdat je geen houtskool of briketten meer hoeft te kopen, is barbecueën op gas voordeliger dan barbecueën op houtskool. En doordat je een gasbarbecue niet hoeft voor te verwarmen is hij binnen enkele minuten gebruiksklaar. Als je een groot barbecueliefhebber bent, maar weinig tijd hebt om een houtskool barbecue aan te steken dan is een gasbarbecue de oplossing.  Ook na een lange dag op je werk heb je binnen een handomdraai de barbecue klaar voor gebruik: stuk vlees of vis erop, salade erbij en genieten!

FotoBarbecue Trends   FotoBarbecue Trends

 

Elektrisch barbecueën

Elektrisch barbecueën is dè trend in barbecueland en kan de ouderwetse houtskoolbarbecue weleens van z’n plek verstoten. Hij is gemakkelijk in het gebruik, briketten zijn niet meer nodig en er kan zelfs op het balkon worden gebarbecued . De elektrische barbecues van tegenwoordig zijn krachtig en snel warm. In een handomdraai heb je een gezellige barbecue klaar staan.

Culinaire hoogstandjes

Barbecueën bestaat al lang niet meer alleen maar uit het  grillen van vlees of vis. Met behulp van de nieuwste barbecue accessoires worden complete menu’s en alle denkbare gerechten op de barbecue bereid. De barbecue wordt gebruikt als pizzaoven, wokpan, rookpan, popcorn pan of als Dutch oven. En voor de culinaire liefhebbers is er ook nog de rookoven: roken van vis of vlees is volgens culinaire trendwatchers het "nieuwe barbecuen". Georkkte gerechten zijn gezond, smaakvol en goed voor de lijn.

Inspiratie en informatie

Voor meer informatie en inspiratie op het gebied van barbecue's kunt u kijken naar "product in beeld" en naar onze inspiratie-borden op Pinterest. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.FotoBarbecue Trends

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen