pinterest
De barbecue trends van deze zomer

De barbecue trends van deze zomer

Heerlijk buiten kokerellen, het kan weer hoor! Chef-kok Ron Blaauw en WWOO outdoor kitchens nemen je mee in de bbq trends van deze zomer.

Gebruik kwaliteitsproducten

FotoDe barbecue trends van deze zomer

De beste tip van Ron Blaauw: kies voor kwaliteit. Ga daarom op tijd naar de vak- slager of visboer om je gewenste stuk vlees en vis te bestellen. Ga voor een mooi, smaakvol en eerlijk product. De favoriet van Ron? Longhaas of bavette maar ook kabeljauw-wang en bijvangst doen het goed op de barbecue. Probeer ook eens een hele lamsschouder of Noordzee-schelpen in het seizoen.

Minder zout

Kies voor minder zout en ga voor meer smaak. Wees creatief met specerijen en verse kruiden zodat je minder zout hoeft te gebruiken om juist de mooie smaken te proeven. Kies voor grove rubs op grotere stukken vlees en vis. Voeg als laatste verse, groene kruiden toe zoals basilicum, mint of platte peterselie (bijvoorbeeld op je topping van crème fraîche of yoghurt).

FotoDe barbecue trends van deze zomer

Probeer de Caveman Style bbq

Als je van een sappige steak houdt, mag je de ‘’Caveman Style’’ zeker niet vergeten. Dit is de meest spectaculaire manier om een goede steak te bereiden. Hoe? Haal de steak (bavette, longhaas of ribstuk) op tijd uit de koelkast en laat een mooi bed van kwaliteitshoutskool goed en gelijkmatig gloeien. Plaats vervolgens de steak rechtstreeks op het gloeiende houtskool. Dit resulteert in een lekker krokante korst op de steak.

Probeer de Caveman Style niet op briketten, dit laat een laag as achter op het vlees.

Grill het vlees ongeveer 4 minuten aan elke zijde (afhankelijk van het formaat) en laat het vlees, gewikkeld in aluminiumfolie, ongeveer 8 tot 10 minuten rusten. Daarna kan het vlees worden getrancheerd met een glad en scherp mes. Voeg nog wat grof zout en peper toe, en voor de specialist extra fijn gesneden sjalot en bieslookringen met eigengemaakte Bearnaisesaus. Let op: probeer de Caveman Style niet op briketten, dit laat een laag as achter op het vlees.

Voor de vegans

Dat een barbecue alleen draait om grote stukken vlees, is achterhaald. Je kunt ook groenten en aardappel erg mooi bereiden op de barbecue. Ook (ingepakte) hele bloemkool, spitskool, geschilde (groene) asperges en aubergines gaan prima op de barbecue. Heerlijk om met een verrassende topping te serveren als shared food.

Culinair gangen menu vanaf de bbq

FotoDe barbecue trends van deze zomer

WWOO buitenkeuken

De trend van nu is, buiten koken. De (outdoor) chef tovert dan ook al zijn gangen op de buiten keuken. Van amuse tot zelfs de dolce! Met de WWOO outdoor kitchen is dit geen probleem en kan je door het modulaire systeem jouw keuken geheel naar persoonlijke wensen en budget samen stellen.   

BBQ met gestookt hout is hot

Deze zomer maak je de blits met een hout gestookte barbecue. Met (eerlijk) Afrikaans hout kun je de grill opstoken tot mooie, gloeiende kooltjes. Hiermee creëer je een echte grill smaak. De Zuid-Afrikaanse Braai is een goed alternatief hiervoor, met een stoere look en die ook nog veelzijdig is in gebruik.

Bron & foto's: wwoo.nl

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen