pinterest
BBQ kookboek 'Buitenkok in 4 seizoenen!'

BBQ kookboek 'Buitenkok in 4 seizoenen!'

Ben je op zoek naar een op zoek naar een leuk cadeau voor een BBQ liefhebber of gewoon voor jezelf? Dan hebben wij een tip! Het BBQ kookboek van Roy Voogd en Big Green Egg is een leerzaam en uiterst smakelijk logboek voor iedere beginnende én gevorderde fan van buiten koken op de barbecue en die meer wil dan het roosteren van een drumstick en een speklapje. 

Fanatieke hobbykok

Wat begon als een wild avontuur van een fanatieke hobbykok, mondde door de coronacrisis uit in een uitgebreide handleiding en kookboek voor hoogwaardig barbecuen. In meer dan 175 recepten en talloze kleurrijke foto’s neemt amateurchef Roy Voogd je mee in zijn ontdekkingsreis op de kamado. Het werd een avontuur om van te watertanden. Vier seizoenen lang kookte The Cooking Conductor in Hollands weer en wind. Alle ervaringen en recepten in de 52 weekendsessies deelde hij op zijn foodblog BBQ52.nl. Inmiddels volgen ruim achtduizend hobbykoks en bbq-liefhebbers deze Cooking Conductor. Dit boek is zijn verslag dat hij zelf ervaart als zijn redding uit de coronacrisis. 

FotoBBQ kookboek 'Buitenkok in 4 seizoenen!'

Roy Voogd


Met kennis van zaken en de nodige humor deelt de bbq-dirigent zijn ervaringen en recepten, beschreven vanuit het perspectief van de hobbykok. Zoals Voogd zelf zegt: “Als een dirigent dit kan maken, dan kun jij dat ook!” Het boek is visueel doorspekt met vele smakelijke, kleurrijke foto’s. Alle grote barbecue-uitdagingen zijn gedaan en worden in het boek beschreven. Van koudgerookte zalm en gevulde pompoen van acht kilo tot pizza en paella en van langzaam gegaarde pulled pork van Boston butt en Black Angus shortribs tot zeven soorten saté en een beroemde opgerolde Franse appeltaart.

Naast een logboek over vier seizoenen buiten koken, heerlijke gerechten, verrassende bereidingswijzen en praktische tips, is het eerste boek van Roy Voogd als Cooking Conductor ook een geschiedenis van de kamado, een handleiding voor houtsoorten, attributen en onderhoud en een lust voor het oog.

FotoBBQ kookboek 'Buitenkok in 4 seizoenen!'
Roy Voogd is een van de vele slachtoffers van de coronacrisis. Zijn werk in de koorsector als dirigent behoort met horeca en festivals, tot de hardst getroffen branches. Hij realiseerde zich direct dat dat lang zou gaan duren en ging niet bij de pakken neerzitten. Hij besloot om zich helemaal op zijn andere passie te storten: buiten koken. Tijdens het jaar van oorverdovende muzikale stilte ontpopte de Cooking Conductor zich, in de Safe Haven van zijn Alkmaarse stadstuin, tot een ware Pitmaster van de Achtertuin.

“Buitenkok in 4 seizoenen!” is een uitgave van Guardian Publish en is in coronatijd vanaf 1 maart te koop

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen