pinterest
Besproeiingscomputer & robotmaaier in één automatisch systeem

Besproeiingscomputer & robotmaaier in één automatisch systeem

Tuinspecialist GARDENA heeft nu wel een heel mooi systeem om de tuin stralend groen te houden: het smart garden system. Met dit systeem wordt de tuin automatisch besproeid en gemaaid via een smartphone of tablet en heb je inzicht in wat er in de eigen tuin gebeurt. En… je kunt direct reageren door de besproeiing in te schakelen of de robotmaaier aan het werk te zetten. Het volautomatische en draadloze systeem is zelfs te bedienen vanaf je werk of vakantieadres. 

De automatische tuin

Het smart garden system heeft een hoge dosis A.I. (artificial intelligence): tuinsensoren registreren de omstandigheden en daar kan je met het systeem automatisch op inspelen. Regent het? Dan wordt er niet besproeid. Groeit het gras snel? De robotmaaier rijdt een extra maairondje! Het complete smart garden system bestaat uit een server (Gateway), sensoren, een bespoeiingscomputer (Watercontrol) en een robotmaaier (SILENO). Het hele systeem is aan te sturen via de gratis GARDENA app voor smartphone of tablet. De sensor meet continu waarden als bodemvochtigheid, lichtomstandigheden en buitentemperatuur. Via de Gateway van het smart system wordt de informatie verzonden naar de app. Zo kun je, indien nodig of gewenst, onmiddellijk reageren en de apparaten in de tuin aansturen. 

Waterbeheer zonder verspilling

FotoBesproeiingscomputer & robotmaaier in één automatisch systeem

De Watercontrol garandeert optimaal waterbeheer zonder verspilling. Je stelt (via de GARDENA app)  de sproeitijden eenvoudig in op vaste tijdschema’s of naar eigen inzicht. Het is daarbij ook mogelijk om de besproeiing automatisch af te stemmen op de actuele metingen van de tuinsensor. Praktisch: bij hoge temperaturen en droogte wordt extra besproeid en wanneer er vorst komt, ontvangt je een signaal dat er gevaar voor bevriezing dreigt. 

Robotmaaier

FotoBesproeiingscomputer & robotmaaier in één automatisch systeem

SILENO robotmaaiers zijn de noviteiten voor het gazon binnen het GARDENA smart system. Via de app stel je de maaitijden in en die kun je ook op de sproeitijden afstemmen. De robotmaaiers doen hun werk met de gebruikelijke precisie en betrouwbaarheid. Het resultaat: een gezond en strak gazon. Er zijn twee modellen: SILENO en SILENO+. De laatste heeft de functie om de maaifrequentie automatisch aan te passen aan de groeisnelheid van het gras.

FotoBesproeiingscomputer & robotmaaier in één automatisch systeem
Het smart garden system van GARDENA is onder meer verkrijgbaar bij tuincentra.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen