pinterest
Citrusboompjes, fris en fruitig in de tuin

Citrusboompjes, fris en fruitig in de tuin

Citrusboompjes in twee woorden? Fris en fruitig! In maart is de tijd om de planten, afhankelijk van de temperatuur, naar buiten. Met vrucht en al. Zo creëer je in no-time al vroeg in het voorjaar een zomerse sfeer op je balkon of terras.

Oranjerie

FotoCitrusboompjes, fris en fruitig in de tuin

Citrusboompjes behoren tot hetzelfde plantengeslacht als mandarijnen, citroenen, sinaasappelen en grapefruits. De tuinplanten kenmerken zich door een stevige stam met daarop een groene kroon. En natuurlijk citrusvruchten.

Oorspronkelijk komen citrusboompjes uit Zuidoost-Azië en vroeger waren  de tuinplanten met ‘appeltjes van oranje’ zeer gewild door koningen en hoge adel. Om koude winter te overleven, werden ze bewaard in een vorstvrije ruimtes… die tot op de dag van vandaag oranjerieën worden genoemd.

Verzorging

FotoCitrusboompjes, fris en fruitig in de tuin

Citrusboompjes kunnen naar buiten als de temperatuur boven de 10 graden ligt. Is het kouder? Laat ze dan liever nog maar even binnen staan. Qua verzorging zijn de planten niet veeleisend. Ze houden van een plekje met veel licht, het liefst in de volle zon, en regelmatig water. Als de blaadjes geel worden, dan is de kans groot dat je te veel water geeft. Dit kun je eenvoudig voorkomen door een gaatje in de bodem van de pot of een laagje hydrokorrels. Overtollig (giet)water kan dan eenvoudig wegvloeien. 

In oktober en november zet je citrusboompjes weer binnen om te overwinteren. Dat kan in een oranjerie, maar een kas(je) of vorstvrije schuur met voldoende daglicht is ook prima.

Meer weten over de tuin en planten? Check hier.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen