pinterest
Creëer een moderne tuin

Creëer een moderne tuin

Veel mensen zijn gek op een modern interieur. Deze stijl kun je natuurlijk ook prima toepassen in de tuin! Het voordeel van zo’n strakke tuin is dat het erg overzichtelijk en onderhoudsvriendelijk is. Spreekt dit jou wel aan? Dan kun je met de onderstaande tips aan de slag. Wij leggen je uit hoe je zelf een moderne tuin kunt creëren.

Kies voor strakke lijnen

Strakke lijnen zijn kenmerkend voor de moderne stijl. Zowel in huis als in de tuin. Dit is dus een belangrijk punt om in je achterhoofd te houden. Vooral bij de bestrating kun je de rechte lijnen en duidelijke vlakken goed terug laten komen. De populairste keuze voor in een moderne tuin is een grote vierkante tegel in een grijze kleur. Vind je dit iets te saai? Dan kun je kiezen voor rechthoekige tegels in verschillende maten, bestrating in een warme tint of steen afwisselen met hout of grind.

FotoCreëer een moderne tuin

Koop een moderne tuinset

Natuurlijk mag een goede tuinset ook niet ontbreken in een moderne achtertuin. Zit je graag buiten te dineren met de hele familie? Koop dan een grote tafel waar je veel stoelen aan kunt schuiven. Wil je liever onderuitgezakt loungen met de beentjes omhoog? Dan is een comfortabele loungeset of hoekbank waarschijnlijk een goed idee. Let bij het uitzoeken van de tuinset weer op het strakke en moderne design.

Kies voor LED buitenverlichting

Er is zoveel mogelijk op het gebied van buitenverlichting! In een moderne tuin kun je bijvoorbeeld kiezen voor grondspots of staande buitenlampen voor langs de paden. Beide opties zijn verkrijgbaar in een strak design. Kijk eens op www.directlampen.nl voor een groot aanbod aan lampen voor in je tuin. Tip: Ga voor LED verlichting om energie te besparen. Een LED lamp is bovendien dimbaar en gaat erg lang mee. Je kunt de lampen ook koppelen aan een bewegingssensor of een afstandsbediening.

FotoCreëer een moderne tuin

Laat een mooi grasveld aanleggen

Met een grasveld haal je in één keer een zee van groen in je tuin. Dit zorgt meteen voor een gezellige sfeer! Zorg er wel voor dat er nog ruimte overblijft voor allerlei planten, een pad en een mooi terras. Laat de verschillende elementen er extra uitspringen door middel van buitenlampen.

FotoCreëer een moderne tuin

Speel met hoogte in de tuin

Om de tuin een beetje speels te houden, kun je experimenteren met verschillende hoogtes. Maak een border met meerdere etages, wissel kleine struiken af met hoge boompjes of verwerk een trap in de achtertuin. Op het onderstaande voorbeeld zie je een mooie mix van speels en modern. Werk je met afstapjes? Denk dan wel aan de veiligheid en zorg voor goede tuinverlichting.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen