pinterest
De beste tips voor een onderhoudsvrije tuin

De beste tips voor een onderhoudsvrije tuin

Heb jij absoluut geen groene vingers, maar vind je het wel heerlijk om veel tijd door te brengen in de tuin? Dan kan het een goede oplossing zijn om te kiezen voor een onderhoudsvrije tuin. Oftewel een tuin waar weinig onderhoud nodig is en je dus weinig omkijken naar hebt. Hoe je een onderhoudsvrije tuin kunt realiseren? Wij helpen je op weg en zetten wat tips op een rij.

Grind laten terugkomen

Als je graag een onderhoudsvrije tuin wilt realiseren, is het zeker goed om grind in de tuin te overwegen. Hoewel het best een klus is om grind aan te leggen, vraagt het wel om weinig onderhoud. En daarbij komt het feit dat grind waterdoorlatend is, wat natuurlijk ook een groot voordeel is in de tuin.

Kunstgras

Een van de beste tips voor een onderhoudsvrije tuin, is om kunstgras te plaatsen. In tegenstelling tot een natuurlijk gazon, hoef je bij kunstgras namelijk niet te sproeien, maaien of onkruid weg te halen. Je hebt hier bijna geen omkijken naar, het is voldoende om alleen zo nu en dan de bladeren weg te halen of even te bezemen. Als jij graag een onderhoudsvrije tuin wilt inrichten, is kunstgras laten leggen dus zeker iets om te overwegen. Daarbij komt dat kunstgras vrij is van kunstmest en pesticiden, waardoor het ook veilig is voor dieren en kinderen. En laten we niet vergeten dat kunstgras in de tuin er altijd prachtig uitziet, ongeacht de weersomstandigheden. 

Wintergroene planten

In een onderhoudsvrije tuin zijn wintergroene planten onmisbaar. Groenblijvers verliezen in het najaar namelijk geen bladeren en dit bespaart je een hoop opruimen. Bovendien staan de groenblijvers erom bekend dat ze het hele jaar door mooi groen blijven, wat natuurlijk bevorderlijk is voor jouw mooie tuin. Aan welke planten je kunt denken als we het hebben over zulke wintergroene planten? Bijvoorbeeld aan de wintergroene haag, heesters of bomen. Als je graag weinig onderhoud wilt hebben in de tuin, kun je zeker op zoek gaan naar dit soort planten. Je zult hier namelijk veel profijt van hebben.

Gebruik bodembedekkers

In een onderhoudsvrije tuin is het ook goed om te zorgen voor bodembedekkers. Dit zijn lage planten die breeduit groeien en hierdoor in staat zijn om een grote oppervlakte te bedekken. Dit kan ervoor zorgen dat je minder onkruid hebt en je hier dus ook weinig omkijken naar hebt. 

Onderhoudsvriendelijke tuinmeubelen

Ook bij tuinmeubelen kun je rekening houden met het onderhoud. Het ene soort tuinmeubel kan meer onderhoud vragen dan het andere soort. Als je maar weinig onderhoud in de tuin wilt hebben, is het daarom goed om op zoek te gaan naar onderhoudsvriendelijke tuinmeubelen. Hiervoor is het verstandig om te kijken naar het materiaal. Bij onderhoudsvriendelijk materiaal zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan aluminium of wicker. 

Een onderhoudsvrije tuin realiseren is dus zeker mogelijk. Deze tips kunnen je hiermee op weg helpen. Zo kun je optimaal genieten van je tuin, zonder veel tijd en moeite te besteden aan het onderhouden hiervan!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen