De lekkerste recepten voor de barbecue

De lekkerste recepten voor de barbecue

Nu de temperatuur buiten weer aangenamer wordt, is het de hoogste tijd om de barbecue tevoorschijn te halen. Lekker koken in de buitenlucht, wijntje erbij en een lange avond genieten in de tuin. We hebben een paar heerlijke barbecuegerechten voor je op een rij gezet, die je vanavond nog  kan klaarmaken.

Verschillende soorten barbecues

Voor deze fijne recepten, heb je natuurlijk een barbecue nodig. Iedere soort barbecue heeft zijn eigen voordelen. Zo kan je een kolenbarbecue zo heet maken als je zelf wil en is een gasbarbecue enorm snel klaar voor gebruik. Ook zijn er prachtige pizzaovens, die na het bakken nog als buitenhaard kunnen dienen. Lees hier meer...

Zelfgemaakte hamburgers

Zelfgemaakte hamburger op de barbecue

Een klassieker op de barbecue is de hamburger en die smaakt het best als hij zelf is gemaakt. Er zijn natuurlijk heel veel mogelijkheden met ingrediënten voor de zelfgemaakte hamburger, maar dit is een heerlijke variant:

Half om half gehakt, 500 gram  
Ui, 1/2
Ei, 1
Paprikapoeder, 1 theelepel
Paneermeel
Mosterd, 1 eetlepel
Knoflook, 1 teen
Chilipoeder, 1 theelepel
Ketchup. 1 eetlepel
Zout & Peper

Doe het gehakt in een grote kom en voeg een ei en een paar eetlepels paneermeel (of een beschuitje) toe en breng op smaak met zout en peper. Snipper het uitje en voeg deze toe aan het mengsel samen met de mosterd, ketchup, chilipoeder, paprikapoeder en een geperst teentje knoflook. Kneed het mengsel goed door tot dat je er ronde ballen van kan maken. Pers de ballen tot burgers van een paar centimeter en leg ze ongeveer 14 minuten op de barbecue. Regelmatig keren voor een meer gelijkmatige garing is het beste. Serveren op een broodje met sla, tomaat, augurk en eventueel een sausje.

Simpel recept voor vis

Eenvoudig recept voor vis op de BBQ

Een visje mag niet ontbreken op een goede barbecue. Dit recept is simpel en lekker:

Koolvisfilet
Citroen
Laurierblaadjes
Tijm, 1 theelepel
Oregano, 1 theelepel

Neem een vel bakpapier en leg dit op een dubbele laag aluminiumfolie. Leg hierop twee schijfjes citroen en een laurierblaadje en daar bovenop de vis, samen met de rest van de citroen en de kruiden. Besprenkel het geheel vervolgens met olie en breng op smaak met zout en peper. Vouw het bakpapier en de aluminiumfolie dicht en laat het ongeveer 15 minuten garen op de barbecue. Heel eenvoudig, snel en lekker!

Groentespiesjes

Groentespiesjes voor de BBQ

Bij barbecueën gaat het natuurlijk om het vlees, maar groenten zijn ook heerlijk voor boven de kolen en de roosters hoeven daarbij geen probleem te zijn. Groentenspiesjes zijn namelijk dé oplossing! Zo kun je ook met de BBQ genieten van groente; een prima alternatief voor vlees, of een aanvulling hierop.

Champignons
Rode paprika, 1
Courgette, 1/4
Rode ui, 2
Olijfolie, 5 eetlepels
Tijm
Knoflook, 1 teen

Week satéstokjes in water (minimaal een half uurtje). Borstel de champignons, snijd de ui in partjes, de courgette in grote plakken en de paprika in blokken. Rijg de groente aan de stokjes. Maak met een keukenmachine of staafmixer een lekkere kruidenolie van de tijm, knoflook en olijfolie. Sprenkel de kruidenolie over de spiesen en leg ze ongeveer 6 minuten op de barbecue. Regelmatig draaien en voor serveren nogmaals besprenkelen met kruidenolie. 

Met deze drie gerechten maak je van de barbecue gegarandeerd een succes. Geniet!

Bron foto's: 1. Morso pizzaoven (boven artikel) 2. BBQ-Helden 3. Van Kooten Blokhutvillage  4. winnywatetenwevandaag.blogspot


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Andere bezoekers bekeken ook

Meld je aan voor de nieuwsbrief