pinterest
De populairste tuinplanten van dit moment

De populairste tuinplanten van dit moment

Ben jij nog op zoek naar inspiratie voor tuinplanten? Dan komt dit artikel goed van pas. Alle populaire buitenplanten van dit moment staan voor je op een rij. Iedere plantensoort heeft zijn eigen charme en uitstraling. Welke van de 8 populairste tuinplanten past het best bij jouw voor- of achtertuin? 

1. Hortensia

Hortensia’s zijn eigenlijk niet meer weg te denken uit een mooie landelijke tuin. De tuinplanten hebben een groot formaat en prachtige bloemen die van juni tot september in bloei staan. Er zijn eindeloos veel soorten en kleuren verkrijgbaar. Op dit moment is vooral de Hydrangea macrophylla erg populair. Dit soort wordt ook wel de boerenhortensia genoemd. Andere geliefde hortensia soorten zijn de fluweelhortensia (Hydrangea aspera), de klimhortensia (Hydrangea anomala) en de Annabelle (Hydrangea arborescens).

2. Vlinderstruik

Met een vlinderstuik haal je niet alleen een prachtige plant naar de tuin, maar lok je ook mooie vlinders. Dat is toch een win-winsituatie? De vlinderstruik is bovendien een makkelijke en sterke plant. 

3. Dragon Afrikaantje

Veel mensen vergeten dat er allerlei moestuingewassen zijn met een decoratieve waarde. Een Dragon Afrikaantje krijgt tussen juli en oktober bijvoorbeeld hele schattige bloemetjes. Zowel de bloemen als de blaadjes zijn eetbaar en hebben een anijsachtige smaak. Wil je meer weten over de laatste tuintrends op het gebied van gewassen? Download dan dit gratis E-book over gewassen en trends voor tuin en balkon.

4. Lavendel

Lavendel is de perfecte toevoeging voor wat meer kleur en geur in de tuin. Het is een kleine vaste tuinplant die je altijd wel ergens kwijt kunt. Staat de plantenborder al helemaal vol? Dan kun je ook een paar lavendelplanten in een bak aan de schutting hangen of in een grote bloempot zetten. 

5. Spaanse margriet

De Spaanse margriet (Osteospermum ecklonis) is een éénjarige tuinplant en komt voor in vele kleuren. De roze, paarse en witte varianten zijn op het moment de populairste keuze. Ook deze plant is erg geschikt voor op het balkon of in plantenbakken.

6. Geranium 

Het is wellicht nog geen tijd om achter de Geraniums te zitten, maar het is nooit te vroeg om deze mooie plant in de tuin te zetten. Voor een fleurig effect kun je verschillende kleuren met elkaar combineren. 

7. Ridderspoor

Heb je een grote tuin en zoek je een tuinplant waar je echt een statement mee kunt maken? Dan is de Ridderspoor een hele goede optie. De bloempluimen kunnen tot wel 2 meter hoog groeien. Ze zijn verkrijgbaar in kleuren als rood, roze, paars, blauw en wit. Met deze opvallende plant doe je niet alleen jezelf een groot plezier, maar maak je de tuin ook erg bijvriendelijk

8. Klimop 

Als laatste tuinplant mag de Klimop (Hedera) niet worden vergeten. Het is de ideale klimplant om tegen een schutting of hek te laten groeien. De plant klimt met gemak helemaal omhoog en blijft in de winter mooi groen.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen