pinterest
De tuintrends van 2016

De tuintrends van 2016

De lente laat zich al zien. De bloesem groeit en overal veranderen de straten in mooie gekleurde vergezichten. Het is vroeg voor de tijd van het jaar, maar de natuur laat zich niet voorspellen. Alle reden om je tuin eens een make-over te geven. Wil je inspiratie? Hieronder volgen enkele voorbeelden van tuintrends voor komend jaar.

De sprookjestuin

FotoDe tuintrends van 2016

Eén van de trendtuinen van 2016 heeft een sprookjesachtige sfeer. Dit kun je heel gemakkelijk creëren door bijvoorbeeld een mini-bos met coniferen en de imposante lentebloemen van azalea, waar vlinders graag op af komen. De tuin is een ideale plek om je verbeelding de vrije loop te geven. Denk hierbij ook aan doorkijkjes en sfeerlichtjes, waardoor je in de schemering en duisternis ook van de tuin kunt genieten. De kleuren in de sprookjestuin zijn contrasterend en leveren extra spanning op: pastelpaars of lila naast donkerrood en knalgroen.

De kleurrijke tuin

FotoDe tuintrends van 2016

Deze tuin bevat, hoe kan het ook anders, een overload aan kleuren en vrolijke elementen. De tuin is één groene expressie vol kleurrijke contrasten. Praktisch betekent dit dat traditionele plantencombinaties tot het verleden behoren. In de hysterische tuin maak je ongewone mixen zoals met voorjaarsviolen, bamboe, azalea en salie. Het resultaat is een dolle boel die eindeloos veel energie oplevert als je er naar kijkt en doorheen loopt. Het wordt een knallend voorjaar!

Het lijnenparadijs

FotoDe tuintrends van 2016

Geometrische vormen en verhoudingen staan centraal in deze tuin. Dat maak je door planten in grote, ronde potten op een hoekig terras te zetten. Het lijnenspel dat ontstaat, valt extra op door de open vormgeving. Primaire kleuren zorgen daarbij voor vrolijke voorjaarsaccenten. Het blauw en wit geeft de tuin een extra zomers accent, omdat het doet denken aan Griekenland. Zet eens gele mini-petunia’s op een pergola of een citroenboompje op een zwart tafeltje. Het lijnenparadijs zorgt voor een bijzonder ruimtelijke effect.

De cirkeltuin

FotoDe tuintrends van 2016

De cirkeltuin is er één die je omarmt. Kenmerkend is de cirkelvorm die terug komt in de beplanting met ronde bladvormen en bloemen, maar ook potten en meubels zorgen voor ronde accenten. Belangrijke trendkleuren zijn wit en groen met roodbruine accentkleuren. Door verschillende plantsoorten met elkaar te combineren, krijgt de tuin een natuurlijke uitstraling, maar doordat de planten qua uiterlijk veel op elkaar lijken bewaar je toch de eenheid. Zo ontstaat er verbinding en harmonie. Mix bijvoorbeeld kelkvormige planten als calla, petunia en hibiscus met elkaar. De harmonie in de cirkeltuin is overigens niet alleen voor mensen, ook vogels, honingbijen en vlinders genieten van de tuin.

Kijk hier voor meer tuininspiratie

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen