pinterest
Prijswinnaar in je tuin! Klimroos met witte bloemen

Prijswinnaar in je tuin! Klimroos met witte bloemen

Goed nieuws voor tuinliefhebbers! Nederland is een prijswinnende tuinroos rijker. De met goud bekroonde Rosa ‘Groei & Bloei’ is een doorbloeiende klimroos, die zich kenmerkt door een heerlijk parfum. Hoewel de witte bloemen van deze nieuwe roos zich pas vanaf juni laten zien, is het najaar de beste tijd om ‘m in de tuin te planten.

Honigbijen komen graag op deze klimmer af

De vele witte bloemetjes zitten in trossen aan de klimroos en hebben opvallende, gele meeldraden. Honingbijen en komen er graag op af. Doordat het een klimroos is, kun je de plant prima langs een pergola of rozenboog leiden. Elke keer als je in de buurt komt, ruik je de heerlijke geur. De ‘Groei & Bloei’-roos kun je ook in grote potten zetten. De roos vormt een dichte struik met veel blad en kan zo’n 2-3 meter hoog en 1-2 meter breed worden.

FotoPrijswinnaar in je tuin! Klimroos met witte bloemen

Rozenveredelaar Marco Braun en rozenkwekerij Belle Epoque uit Aalsmeer vernoemden de witte klimroos naar tuinvereniging Groei & Bloei ter ere van het 5-jarig bestaan van de Nationale Tuinweek in 2018. In 2019 wordt deze week vol groene activiteiten van 8 tot 16 juni georganiseerd door Groei & Bloei om actief tuinieren te stimuleren. De nieuwe tuinroos staat dan in volle bloei.

Aanplanten

De klimroos ‘Groei & Bloei’ is verkrijgbaar als ‘kale wortel’ die je in het najaar in de tuin plant. De wortels zullen snel aanslaan in de relatief warme grond en daardoor lopen de rozen in het voorjaar vlotter uit. Het is raadzaam om speciale rozengrond te gebruiken. Volg bij het aanplanten de eenvoudige aanwijzingen op de verpakking. Geef vanaf eind maart regelmatig voeding aan de roos voor optimale groei en bloei.

De klimroos heeft inmiddels verschillende  prijzen ontvangen. Zo is tijdens het Internationale Rozenconcours 2018 in Den Haag goud in de wacht gesleept en won het de geurprijs van het Rozenfestival in Roeulx (België).

Rosa ‘Groei & Bloei’ is verkrijgbaar voor € 15,00 (excl. verzendkosten) via belle-epoque.nl.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen