pinterest
Een zwembad in de tuin: een droom of toch realiseerbaar?

Een zwembad in de tuin: een droom of toch realiseerbaar?

Voor veel mensen is een zwembad in de tuin een droom waarvan zij denken dat deze nooit zal uitkomen. Meestal wordt er gedacht dat een eigen zwembad in de tuin ontzettend veel geld kost en vooral is weggelegd voor miljonairs. Daarom wordt vaak gekozen voor een opbouwzwembad tijdens de warme zomermaanden. Dit is een stuk goedkoper en kan gemakkelijk weer opgeborgen worden. Maar tegenwoordig hebben steeds meer mensen een privézwembad en zijn de prijzen flink gedaald. Het is echt goed mogelijk om een zwembad in je tuin te laten plaatsen.

Gemetseld zwembad of een monokuip?

Als je hebt besloten dat je een zwembad laat plaatsen in de tuin, dan komt de vraag of dit een zwembad is met een gemetselde bodem en wanden of een monokuip. Beide systemen kennen zo hun voor- en nadelen. Bij een gemetseld zwembad ben je erg veel arbeidstijd kwijt. De bodem en de wanden van het zwembad worden geheel gemetseld en dit moet van goede kwaliteit zijn. Daarentegen heb je wel meer vrijheid betreffende de vormgeving van het zwembad. Eigenlijk is elke vorm mogelijk. Een monokuip is een kant en klare kuip van meestal polypropyleen. Dit is een harde kunststofsoort. Deze kuipen kunnen direct in de gegraven kuil worden geplaatst. Maar met een monokuip zul je minder keuze uit zwembadvormen hebben. Wel is een monokuip in de regel wat goedkoper, omdat het plaatsen minder arbeidsintensief is.

Welke apparatuur en materialen komen er nog bij?

Alleen een gat in de grond en het zwembad plaatsen is niet voldoende. Het zwembadwater moet goed gezuiverd worden en in goede conditie blijven. Daar is een goede pomp voor benodigd. Als je kiest om het water te verwarmen, zodat je ook op minder warme dagen van je zwembad kunt genieten, dan komt er ook een warmteregelaar bij. Er zijn tegenwoordig mogelijkheden om het zwembad met behulp van zonnepanelen te verwarmen. Houd voor de opslag van al je apparatuur rekening met een machinekamer van ongeveer 2,5 m². Dit kan overigens gewoon in een tuinhuis of schuur geplaatst worden en mag op afstand van het zwembad gelegen zijn. Een rolluik is ook een handige optie, waarmee het zwembad in de winter geheel afgesloten kan worden.

Genieten van extra luxe bij je privézwembad

Uiteraard kun je het zo luxe maken als je zelf wilt. Je zou naast je zwembad ook een sauna kunnen plaatsen, zodat je van je tuin een ware wellness maakt. Verlichting is ook een belangrijk onderdeel van het zwembad. Met het plaatsen van verlichting in het zwembad, kun je ook 's avonds heel sfeervol van je zwembad genieten. Televisie en audioapparatuur maken met behulp van een alles-in-1-pakket, het luxe gevoel helemaal af.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen