pinterest
Zo hak je zelf hout voor knusse winterdagen

Zo hak je zelf hout voor knusse winterdagen

De koude maar knusse winterdagen staan voor de deur en dat betekent dat veel mensen weer willen gaan genieten van een knapperend vuur in de tuinhaard of houtkachel om het binnen én in de tuin nog gezelliger en aangenamer maken. Voor de vele liefhebbers gaat er niks boven de sfeer van een knapperend houtvuur!
Omdat zelf gehakt hout toch het lekkerst knispert, moet er eerst gewerkt worden. Het hakken van hout kan een zwaar klusje zijn, maar gelukkig hebben de echte specialisten vaker met deze bijltjes gehakt. Je leest er meer over in dit artikel.

FotoZo hak je zelf hout voor knusse winterdagen

Met Fiskars bijlen maak je in een handomdraai een mooi kampvuur. Vergeet ook niet het belang van het onderhoud van je bijl. Voor de houthakkers onder ons zijn deze voorwerpen een echte must-have en daarom ook een mooi cadeau onder de (kerst)boom. Voor iedereen is er een geschikt formaat te koop en daarom zetten we hieronder 5 toppers voor je op een rij.

1. Voor de alleskunner

De vrouw of man die alles kan geef je een universele bijl X10 - S. Deze bijl glijdt met slanke en uiterst scherpe bladen eenvoudig nauwkeurig met één hand door het hout. Aanmaakhout splijten, takken kappen en bast van stammen verwijderen is geen partij voor deze bijl. 

FotoZo hak je zelf hout voor knusse winterdagen

2. Lekker formaatje

De padvinders onder ons willen de vrijetijdsbijl X5 - XXS. Hiermee maak je in een handomdraai een kampvuur. En door het kleine formaat neem je de bijl overal mee naartoe, een veelzijdig stuk gereedschap ter vervanging van een groot mes bij trektochten.

3. Voor de harde werker

Wil je het grootser aanpakken? De kloofbijl X27 XXL  is voor de harde werker en perfect voor het kloven van extra grote houtblokken met een doorsnede van meer dan 30 centimeter. Speciaal ontworpen om zelfs de dikste stammen met één klap te splijten. Zo geniet je na het hakken direct van je knisperende haard.

4. Nooit meer een botte bijl

De nieuwe favoriete bijlen moeten ook onderhouden worden, hiervoor is er de bijl- en messenslijper. Met een botte bijl, kom je tenslotte niet ver. Deze slijper is gemaakt van keramische slijpsteen met duidelijk aangegeven snijgroeven.

5. Extra doeltreffend

Doeltreffend is de handzaag groot groftandig 33cm. De uitschuifbare handzaag heeft precies waar het allemaal om draait: een scherp blad en een stabiele grip. 

* Stook verstandig. Steek je houtkachel of houthaard altijd aan met de Zwitserse methode en zorg voor het juiste stookhout. Zo houd je rekening met je omgeving én met het milieu! Lees hier meer

FotoZo hak je zelf hout voor knusse winterdagen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen