pinterest
Gazon gezond de winter door

Gazon gezond de winter door

In het najaar gaat het gras in ‘winterslaap’. Hoe het gazon de winter doorkomt, wordt sterk bepaald door hoe sterk het is. Groenspecialist Pokon introduceert Najaarsmest Gazon. Deze organische voeding geeft grasplantjes voldoende power. Zo ligt er straks in het voorjaar, als het gras weer ontwaakt en gaat groeien, een extra gezond en groen tapijt in de tuin.

Geen mosplekken

De nieuwe gazonvoeding is samengesteld op basis van organische grondstoffen en bevat een uitgebalanceerde mix van essentiële en langwerkende voedingsstoffen zoals mineralen en kalium. De korrels bevatten bovendien kalk. Dat zorgt dat het gras afhard waardoor het gazon in de winter extra kracht heeft. Het resultaat is een voorjaarsgazon dat niet of nauwelijks last heeft van mosplekken.

Zo werkt het

Verwijder eventueel gevallen blad van het gazon, maai het gras en strooi de korrels gelijkmatig over het gazon. Als het binnen 24 uur na het strooien niet regent, besproei dan het gazon om de voedingstoffen te activeren. Voor een optimaal resultaat gebruik je ongeveer 50 gram per vierkante meter (ongeveer 2 handjes). Eén strooibeurt met Pokon Gazonmest najaar is voldoende voor het gazon.
 
Tip: Moet het gazon nog voor de winter een keertje gemaaid worden? Maai het dan liever niet te kort. Zet dan de messen op 4 cm.

FotoGazon gezond de winter door
 
Najaarsmest Gazon van Pokon is verkrijgbaar bij tuincentra en bouwmarkten.

Bron: pokon.nl

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen