pinterest
Geef je tuin deze zomer sfeer met verlichting

Geef je tuin deze zomer sfeer met verlichting

Zodra de eerste zonnestralen doorbreken en het kwik niet meer daalt beneden nul wordt het tijd om in de tuin aan de slag te gaan. Onderhoud uitvoeren en de tuin voorzien van nieuwe planten doen we graag in deze periode. Naast de “standaard” bezigheden is het ook een mooi moment om je buitenomgeving te voorzien van sfeervolle verlichting. Dit maakt de zwoele zomermaanden nog aangenamer en vergroot ook de veiligheid rondom je huis. 

Sfeervolle verlichting met slimme bediening

De verlichting in de tuin wordt vaak vergeten, omdat men denkt dat dit niet belangrijk is of niks toevoegt. Maar verlichting zorgt juist voor dat extraatje tijdens de lange zomeravonden. Het maakt alles net even wat gezelliger en brengt sfeer, tenminste wanneer je de juiste lampen installeert. Met de komst van slimme verlichting hoef je geen rekening meer te houden met wattages en kleurtemperaturen. Smart lampen kun je namelijk individueel bedienen en volledig naar wens instellen. Zo heeft Philips slimme verlichting uitgebracht onder de naam Hue. Met de smart lampen van Hue kun je je tuin met een app op je smartphone voorzien van miljoenen kleuren. Met slimme verlichting maak je van een saaie zomeravond een sfeervolle avond met een touch op je smartphone.

Veiligheid wordt vergroot met buitenverlichting

Naast een sfeervolle zomeravond moet verlichting in de buitenomgeving ook praktisch zijn. Zo moeten opstapjes en looppaden goed zichtbaar zijn. Buitenverlichting is dus niet alleen belangrijk voor de sfeer, maar ook het comfort. Nog een bijkomend voordeel is dat je met buitenverlichting de veiligheid verhoogt. Door buitenlampen te plaatsen in combinatie met bewegingssensoren voorkom je ongenodigde gasten. Buitenlampen zullen namelijk gaan branden wanneer de sensor beweging detecteert en dit schrikt de indringers af. Wanneer je slimme Philips hue buitenlampen installeert kun je ook altijd en overal je lampen bedienen. Zo lijkt het of er altijd iemand thuis is. Ook kun je timers instellen en slimme bewegingssensoren plaatsen rondom je huis.

Soorten buitenverlichting

Er zijn verschillende soorten lampen beschikbaar voor buiten, met en zonder armatuur. Belangrijk is dat een buitenlamp over de juiste IP classificatie beschikt, zodat deze stof en waterdicht is. Niet elke lamp kun je dus zomaar buiten gebruiken. Naast de classificatie is het ook belangrijk om te bepalen waar je je lamp wilt gaan gebruiken en met welk doeleind. Moet de nieuwe buitenlamp zorgen voor sfeer of dient die als praktische verlichting. Vaak wil het maken van een (klein) lichtschema hierbij helpen. Ook kun je advies inwinnen bij een winkel of hovenier. Het installeren van buitenverlichting doe je namelijk niet elk jaar opnieuw.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen