pinterest
Goede tips om meer uit je tuin te halen

Goede tips om meer uit je tuin te halen

Ben jij iemand die graag veel tijd doorbrengt in je tuin? Om te relaxen, om buiten te kunnen eten of om te zonnebaden? Deze activiteiten zijn natuurlijk perfect voor de warme zomermaanden. Maar ook als het wat frisser is buiten biedt jouw tuin nog veel mogelijkheden. Zou jij graag meer uit je tuin willen halen? Dat is vaak goed mogelijk. Wij zetten aan aantal dingen op een rij waar je aan zou kunnen denken!

Een overkapping

Meer uit je tuin halen kun je doen door een overkapping in de tuin te plaatsen. Je kunt ervoor kiezen om dit aan je huis te bouwen, maar het is ook goed mogelijk om dit op een andere plek in je tuin te plaatsen. Een overkapping kan jou veel voordelen bieden. Je kunt namelijk hierdoor ook als het wat minder mooi weer is prima in de buitenlucht zijn. Een overkapping kun je zo gezellig maken als je maar wilt. En uiteraard kun je hier ook voor genoeg warmte zorgen, aan de hand van bijvoorbeeld een terrasverwarmer.  

Eigen moestuin

Waar je ook zeker over kunt nadenken als je meer uit je tuin zou willen halen, is een eigen moestuin. Want hoe leuk kan het zijn om je eigen groenten en fruit te kweken? Als beginnende tuinier dien je jezelf hier wel goed over in te lezen, want er komt best wat kijken bij het maken van een eigen moestuin. Echter kan dit het allemaal waard zijn, want een moestuin in de tuin kan enorm leuk zijn. Je kunt groenten en fruit in eigen tuin het beste kweken in het voorjaar en in de zomer. Dit betekent echter niet dat het niet mogelijk is om in het najaar ook te tuinieren. Mocht je het hele jaar je eigen groenten en fruit willen kweken, dan kan het een aanrader zijn om te kijken naar kweekkassen.

De juiste tuinmeubelen plaatsen

Wil je optimaal van je tuin kunnen genieten? Dan zijn tuinmeubelen haast onmisbaar. Als je nog maar weinig tuinmeubelen in de tuin hebt staan, kan het de moeite waard zijn om er nog wat toe te voegen. Tuinmeubelen zorgen er namelijk voor dat je als het mooi weer is ultiem van het zonnetje kunt genieten. Er zijn genoeg tuinmeubelen waar je uit kunt kiezen. Van een loungeset of tuintafel tot een tuinbank of ligbedden: het behoort allemaal tot je mogelijkheden. Kijk dus eens of je nog genoeg ruimte over hebt in de tuin en of een bepaald tuinmeubel voor jou nog goed van pas zou komen. De mogelijkheden zijn hierbij eindeloos, dus je kunt hier zeker naar kijken. Zeker in combinatie met een overkapping kan dit een goed idee zijn. Zo zit je altijd lekker droog!

Meer uit je tuin halen is zeker mogelijk. Deze tips kunnen je wellicht al wat meer inspiratie geven. Door meer uit je tuin te halen kun je niet alleen in de zomer optimaal van je tuin genieten, maar het hele jaar door. En als jij een echt buitenmens bent, is dit uiteraard hartstikke fijn.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen