pinterest
Grasmaaien op zonne-energie

Grasmaaien op zonne-energie

Het gazon energie-zuinig laten maaien door een robot met zonne-panelen; mooier kan het bijna niet. De Automower Solar Hybride grasmaaier maait automatisch, zonder supervisie, het gras. Ook wanneer u op vakantie bent. Deze robotmaaier van Husqvarna is uitgerust met zonnepanelen die ervoor zorgen dat de accu steeds wordt opgeladen. Daarmee wordt het elektrisch energieverbruik verminderd en de tijdsduur van de maaiperiodes verlengd.

Vrijwel geluidloos

De automatische grasmaaier op zonne-energie doet zijn werk op ongelijk terrein en hellingen tot 35%. Wanneer de Automower een obstakel tegenkomt, stopt hij gewoon en kiest een andere richting. Wanneer hij opgetild wordt, schakelt hij automatisch uit. Het slimme apparaat maait continu: 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Met de timerfunctie kun je zelf bepalen wanneer het apparaat maait. Omdat de Automower bijna geen geluid maakt, kan hij ook ’s nachts zijn werk doen. Bij iedere maaibeurt versnippert de robotmaaier het gras en laat de resten achter op het gazon. Deze zogenaamde fijne mulch geeft vervolgens voeding aan het gazon. Daarmee zorgt de robotmaaier voor een mooie, dichte grasmat en krijgt het gazon minder snel last van mos en onkruid.

 FotoGrasmaaien op zonne-energie    FotoGrasmaaien op zonne-energie

 

Zonne-energie

De Automower Solar Hybride werkt uitstootvrij en is voorzien van een duurzame Lithium-ionenaccu die opgeladen kan worden via zonnepanelen bovenop de maaier. Dat gaat continu overdag en bij gebrek aan daglicht rijdt de Automower vanzelf naar het oplaadstation om nieuwe (elektrische) energie in te slaan. De maaier (inclusief oplaadstation) is eenvoudig te installeren en snel klaar voor gebruik. Met de bijgeleverde begrenzingskabel bepaal je eenvoudig het ‘werkterrein’ van de maaier. De kabel kan eenvoudig op het grasoppervlak gefixeerd of ingegraven worden. Bij fixatie op het gazon, verdwijnt de draad binnen enkele weken in het gazon. Een alarm en pincode helpen om diefstal te voorkomen. De Automower Solar Hybride is geschikt voor gazons tot 2.200 m2.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen