Een groendak op je tuinhuis, schuur of overkapping

Groene daken met planten worden steeds populairder en dat is niet voor niets. Een groendak is niet alleen mooi, het is ook goed voor het milieu. Bovendien neemt het geluid op van boven het dak en het isoleert. In de winter hoef je minder te stoken, omdat het warmer blijft. En in de zomer blijft het lekker koel, omdat de zon niet direct op het dak schijnt.

Een groen dak in de tuin

Een groendak in de tuin #tuinidee #tuin #overkapping #groendak

Sedumdaken maken je tuin nog groener en daar houden wij van! Gelukkig zien we het steeds vaker: groene bekleding op een uitbouw, veranda of overkapping, maar ook op de daken van schuurtjes en tuinhuizen. De planten op je dak zorgen ervoor dat het dak een verhoogde levensduur heeft. Het gaat wel tot drie keer langer mee. Dat komt doordat regenwater en de zon wordt tegengehouden door het groen en zo minder contact heeft met het dak. Water wordt opgenomen door de planten en die voeren het op een natuurlijke manier weer af om zo onder andere lekkage te voorkomen.

De daken zijn niet alleen duurzaam, ze zijn ook gezond. Groendaken filteren namelijk ook fijnstof uit de lucht en helpen om de klimaatverandering tegen te gaan. Ze fungeren namelijk als groen en zijn toch ook goed bestand tegen droogte. Dit komt doordat groendaken vocht vasthouden in tijden van droogte. Bovendien helpen ze belangrijke fauna als insecten om te overleven.

Je kan kiezen voor een intensieve of een extensieve uitstraling. Bij het intensieve groendak is het dak zelf meer een tuin. Een groene tuin waar je af en toe komt om planten en bloemen te verzorgen of om zelf even uit te rusten na een lange dag. Intensieve groendaken worden ook wel daktuinen genoemd. Een extensief groendak laat je eigenlijk gewoon zijn gang gaan. 

Onderhoud

Nog een voordeel: een groendak heeft niet veel onderhoud nodig! Je hoeft alleen een of twee keer per jaar het dak op om het onkruid of mos te bestrijden als dat eventueel aanwezig is en het sedum, planten, gras of de kruiden voeding te geven. Daarvoor zijn producten te vinden in de webshop van Groendak.

Wil je meer weten over Groendaken? Vraag dan de brochure aan en bezoek de Groendak website

Deel dit artikel:

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen