pinterest
Inspiratie, stadstuin in Amsterdam met buitenkeuken

Inspiratie, stadstuin in Amsterdam met buitenkeuken

Tuinarchitect Erik Knops ontwierp een prachtige stadstuin midden in Amsterdam. Hier kom je tot rust en geniet je van culinaire hoogstandjes in de speciaal gebouwde buitenkeuken.

Een tuin voor elk seizoen

FotoInspiratie, stadstuin in Amsterdam met buitenkeukenIn deze tuin kun je op elk moment van het jaar genieten, relaxen en lekker eten. Knops Tuindesign ontwierp deze hoogwaardige buitenruimte op slechts 6 x 7 meter. Door de verschillende zones is het mogelijk de tuin zowel overdag als ’s avonds gedurende alle seizoenen te gebruiken. De tuin is van alle gemakken voorzien, zoals een zachte lounge, een zithoek bij de haard en een buitenkeuken met verse kruiden binnen handbereik. Het volledig automatische lamellen dak sluit bij slecht weer.

Verlichting

FotoInspiratie, stadstuin in Amsterdam met buitenkeukenZoals ook in huis speelt verlichting in de tuin een essentiële rol. Er is mooi gebruik gemaakt van de bomen en gevels door ze sfeervol uit te lichten. Ook de zwevende trappen zijn voorzien van verlichting waardoor een speels hoogteverschil ontstaat. De tuin lijkt groter door de contrasten die hier en daar zijn toegepast. Daarnaast is het een geheel door de verbindingen die overal terug te vinden zijn door met name de keramische tegels en de zwarte accenten.

Buitenkeuken

FotoInspiratie, stadstuin in Amsterdam met buitenkeukenOok de buitenkeuken van COOXS gaat op in het geheel en heeft toch een opvallende plek in de tuin. De donkere tinten sluiten mooi aan op de zwarte accenten van het aluminium. Voor het werkblad van de buitenkeuken werd gekozen voor materialen van Cosentino. De tuin is verder aangekleed met een combinatie van verschillende materialen om zo de diverse kleine zones af te bakenen. Daarbij is gebruik gemaakt van keramische tegels voor het terras en in verstek als traptreden. Afrormosia voor de vlonder en houten elementen van de erfafscheiding. Het overige deel van de erfscheiding en de maatwerk buitenhaard met houtopslag zijn bekleed met natuursteen strips, kleur grijs-kwartsiet. 

Design: Knops TUINDESIGN
Realisatie: Jansen hoveniers
Fotografie: Hans Gorter

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen