pinterest
Je gazon opknappen in de lente - 4 praktische tips

Je gazon opknappen in de lente - 4 praktische tips

Er zijn verschillende manieren om je tuin op te knappen in het voorjaar, je kunt namelijk gras zaaien, je gazon beluchten, gazon bemesten, sproeien, noem het maar op. Maar ook je gazon verticuteren is een belangrijke klus die iedereen met een gazon meerdere keren per jaar moet doen, om te kunnen genieten van een groen en gezond gazon. Een goede klus dus om dit voorjaar onder handen te nemen, zeker wanneer er veel mos of een viltlaag van oude grasresten in je gazon zitten. Met de volgende tips zorg jij ervoor dat je op de juiste manier verticuteert, en de beste nazorg levert voor een prachtig gazon in de lente!

Tip 1. Zorg ervoor dat je je gazon ‘kort’ maait

Voordat je gaat verticuteren is het heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je gazon kort gemaaid is. Wanneer je dit niet doet zal het veel lastiger gaan, en kan het maar zo een hele zware klus worden dat erg onnodig is. Maai je gazon op een hoogte tussen 3 en 5 centimeter om zo de klus makkelijker te maken voor jezelf.

Tip 2. Gebruik je verticuteer gereedschap niet als een ploeg!

Veel mensen maken de fout om verticuteer gereedschap als een ploeg te gebruiken, waardoor ze veel te diep de grond in gaan. Dit maakt het werk onnodig zwaar. Je hoeft maar maximaal 5 millimeter de grond in te gaan om van een optimaal resultaat te genieten. Zo verwijder je alleen het mos, en dat is uiteindelijk de bedoeling van verticuteren.

Tip 3. Na het verticuteren van het gazon, moet je doorzaaien en bemesten

Nadat je het gazon hebt geverticuteerd, start het herstel proces direct. Je gazon heeft op dat moment meststoffen en water nodig om het beste resultaat te leveren. De nazorg is dus enorm belangrijk! Direct na het verticuteren is het het best om je gazon met een meststof te bemesten. Na deze bemesting kan graszaad gegooid worden. 

Tip 4. Goed bewateren!

Sproeien is een belangrijk onderdeel bij de nazorg van het verticuteren, om te voorkomen dat je gazon uitdroogt. Besproei je gazon daarom direct na het bemesten en doorzaaien, en doe dit vervolgens 1 a 2 keer per dag voor 2 weken lang om je gazon goed vochtig te houden. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen