pinterest
Je tuin sfeervol verlichten in de winter: 4 tips

Je tuin sfeervol verlichten in de winter: 4 tips

Veel mensen denken dat je in de winter maar weinig hebt aan je tuin. Het wordt pas laat licht en al vroeg weer donker. Bovendien ziet de tuin er ook minder mooi uit met kale bomen en struiken. Toch kun je er echt wat moois van maken als je je tuin sfeervol verlicht. Hoe je dat op een handige manier aanpakt? Dit zijn 4 tips om je tuin sfeervol te verlichten in de winter.

1. Schaf goede buitenverlichting aan

Natuurlijk heb je om te beginnen goede verlichting nodig. Je vindt de meeste soorten verlichting bij Lampen24. En niet alleen hanglampen of badkamerverlichting, maar ook alles voor de tuin. Van gezellige lampen voor langs het pad tot een lamp met bewegingssensor bij de deur: hier vind je alles in één keer. Zo bespaar je heel wat kosten en ben je snel klaar!

FotoJe tuin sfeervol verlichten in de winter: 4 tips

2. Verlichting langs het tuinpad

Denk eerst eens na over goede verlichting langs het tuinpad. Niet alleen mooi en sfeervol, maar ook een stuk veiliger als je door het donker moet. Je kunt kiezen voor moderne design lampen, maar het is misschien ook wat voor jou om juist ouderwetse tuinlampen te kiezen. Heb je een grote tuin, dan zijn klassieke lantaarnpalen een heel mooie en sfeervolle keus, uiteraard met een zachte lichtbron.

3. Het verlichten van objecten

Het is vaak erg mooi om bepaalde objecten in de tuin te verlichten. Zo kun je bijvoorbeeld je vijver verlichten met speciale verlichting. Ook standbeelden en bijzondere bomen kun je heel mooi verlichten. Vaak gebeurt dat door middel van slim geplaatste spots. De lampjes zelf zijn dan vrijwel onzichtbaar, terwijl het object baadt is een mooi schijnsel en ook goed zichtbaar is in het donker.

4. Verlichting van je huis, veranda of terras

Naast verlichting van het tuinpad en van opvallende objecten, is het ook erg sfeervol om je huis, veranda of zithoek te verlichten. Dat kun je doen door middel van inbouwspots. Je bouwt de spots bijvoorbeeld in onder de dakgoot of onder het dak van de veranda of de terrasoverkapping. Het licht is alleen indirect te zien, als weerkaatsing op de muur of op de grond bijvoorbeeld. Daardoor krijg je al snel meer sfeer in de tuin.

Je tuin sfeervol verlichten kan enorm helpen om de tuin aantrekkelijker te maken in de winter. Je hoeft niet eens naar buiten om ervan te genieten! Natuurlijk is verlichting ook praktisch in de tuin, zeker als je het combineert met lampen met bewegingssensor. Wil je je tuinverlichting goed aanpakken? Dan kies je voor LED lampen omdat deze maar heel weinig stroom gebruiken. Bovendien bestel je je lampen online, waardoor je een stuk goedkoper uit bent dan in de meeste winkels. Zo heb je op een voordelige manier weer een prachtige sfeervolle tuin; ook in de winter!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen