pinterest
Kleur in de tuin in de wintermaanden

Kleur in de tuin in de wintermaanden

Ook in de winter kun je je tuin aankleden met met bloeiende planten en frisse kleuren. In januari, wanneer de meeste planten in winterslaap zijn, is de Camelia juist aan het bloeien. Deze langbloeiende plant heeft het uiterlijk van een roos en is tussen oktober en januari sprookjesachtig op het terras of in de tuin. Andere cameliasoorten bloeien van februari tot mei, wanneer de meeste planten in jouw tuin daar nog niet klaar voor zijn.

Japans wintersprookje

In de wintermaanden is deze kleine boom of struik een kleurrijke verschijning in je tuin met grote rozen die variëren van wit tot paars en rood. De camelia is oorspronkelijk afkomstig uit het Verre Oosten; in China wordt deze plant zelfs als gelukssymbool beschouwd tijdens het Chinese Nieuwjaar. 

FotoKleur in de tuin in de wintermaanden

De Camelia houdt van een plek in de halfschaduw, want van de ochtendzon krijgt de camelia een ochtendhumeur. Dan warmen zijn knoppen te snel op en na nachtvorst kunnen ze dan afvallen. In de herfst kan de plant prima met 1 x in de week water en in de winter zelfs 1 x in de maand.

Bron: mooiwatplantendoen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen