pinterest
Maak de tuin snel herfstklaar met deze tips

Maak de tuin snel herfstklaar met deze tips

Het is herfst en dat is hét moment om de tuin op te ruimen. Op het lijstje staan: het terras schoonmaken, de tuinmeubelen voor de winter opbergen, de bomen, heggen en bloemperken zorgvuldig op de winter voorbereiden, en het gazon voor een laatste keer maaien. Het opruimen van de bladeren is in de herfst een terugkerend werkje. Je wil immers niet dat die de paden of het grasveld bedekken. We geven graag enkele tips om kostbare tijd te sparen bij de herfstschoonmaak.

Tuinmeubelen schoonmaken

Stof, pollen, mos en regen hebben tijdens de zomer zichtbare sporen op de tuinmeubelen achtergelaten. Voordat je ze voor de winter opbergt, kunnen ze een grondige schoonmaakbeurt gebruiken. Dat werkje kun je heel eenvoudig en snel met een hogedrukreiniger afhandelen.

Terras en paden grondig reinigen

Ook op het terras en de meeste tuinpaden heeft zich vuil opgestapeld. Vaak hebben mossen en schimmels daar een perfecte broedplaats op de tegels gevonden. Een vlakreiniger is ideaal om die aangroei te verwijderen. Dit toebehoren voor hogedrukreinigers is met zijn roterende sproeimonden speciaal ontworpen om oppervlakken te reinigen. Je houten terras, granieten en andere tegels zijn in een handomdraai grondig schoon.

Vegen

Vuil op je terrein of op je oprit ontsiert je woning. Je kan de bezem pakken of het jezelf gemakkelijk maken met een veegmachine, waarmee je zelfs nat en zwaar vuil zonder krachtinspanning kan vegen.

FotoMaak de tuin snel herfstklaar met deze tips

Stihl veegmachine

Bladeren verwijderen

Niet alleen de temperaturen zijn in vrije val, ook de bladeren laten zich van de bomen vallen. Het is alleen geen prettig zicht wanneer er zich bergen bladeren op het terras of op de tuinpaden opstapelen, of wanneer ze zich in al hun kleurenpracht op een winderige herfstdag over de hele tuin verspreiden. Krachtige en geruisloze accubladblazers  blazen de sporen van de herfst in no-time op een hoopje.

FotoMaak de tuin snel herfstklaar met deze tips

Stihl accubladblazer BGA 56 uit het COMPACT AccuSysteem

Ook de herfstbladeren op het grasveld moet je geregeld verwijderen. Dat gaat ook snel met de grasmaaier waarop je de opvangbox bevestigd hebt. Nog een tip: gebruik de bladeren die je verzameld hebt als bescherming tegen de vrieskou voor de planten in de bloemperken.

Extra aandacht voor tuinmachines

Niet alleen bloemperken, bomen en heggen hebben in de herfst verzorging nodig. Ook je tuinmachines kunnen voor de winterrust nog een grondige schoonmaak en controle gebruiken. Van grasmaaiers, heggenscharen en kettingzagen verwijder je de laatste restjes vuil. Daarna kan je de aandrijving van heggenscharen, kantenmaaiers en bosmaaiers met een speciaal smeermiddel onderhouden. De meeste werkjes kan je zelf zonder veel moeite uitvoeren. Het slijpen van het mes van de grasmaaier of van zaagkettingen is iets wat altijd door een professional moet gebeuren.

Bron: Stihl

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen