pinterest
Meer groen in Nederland. Doe mee met deze actie!

Meer groen in Nederland. Doe mee met deze actie!

Met de actie ‘Tegel eruit, bloembol erin’ willen GroenRijk tuincentra een bijdrage leveren aan een bloeiende leefomgeving en de biodiversiteit in Nederland verbeteren met speciale aandacht voor bijen.

Tegel eruit in ruil voor bloembollenmix

Samen met bloembollenbedrijf JUB Holland, winnaar van de Nationale Tuinbouwondernemersprijs 2017, organiseert GroenRijk een landelijke inwisselactie: wie op zaterdag 23 september één tegel* uit eigen tuin inlevert ontvangt gratis een mix van 40 verschillende bloembollen voor vrolijke voorjaarsbloei en blije bijen. De bloembollenmix bevat de soorten krokus, blauw druifje, botanische tulp (Tulipa linifolia), Anemone blanda, sneeuwroem (Chionodoxa) en Bulgaarse ui (Nectaroscordum).

De bollen verwilderen en komen elk voorjaar automatisch weer tot bloei 

De bloembollen voor blije bijen zijn op advies van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging geselecteerd omdat ze relatief veel nectar en stuifmeel produceren. Die zijn beide van vitaal belang voor het welzijn van bijen. De bollen verwilderen en komen elk voorjaar (vanaf februari) automatisch weer tot bloei. Zo wordt met de bollenmix een blijvende bijdrage gegeven aan een gezonde bijenpopulatie.

FotoMeer groen in Nederland. Doe mee met deze actie!
Ook de variatie in bloemen (biodiversiteit) en de gespreide bloeiperiode van bijna vijf maanden wordt door bijen zeer op prijs gesteld.
Bij een buitentemperatuur van ongeveer 9 graden Celsius worden bijen, na een winter in rust te zijn geweest, weer actief en gaan op zoek naar nectar en stuifmeel.

FotoMeer groen in Nederland. Doe mee met deze actie!

Bollen planten

Het planten van bloembollen is een eenvoudig klusje en kun je het beste in oktober of november doen. Plant de bloembollen drie keer zo diep als de hoogte van de bol en met het puntje omhoog. Geef water en vanaf februari verschijnen de eerste bloemen.

FotoMeer groen in Nederland. Doe mee met deze actie!

FotoMeer groen in Nederland. Doe mee met deze actie!

* Het is overigens niet de bedoeling dat alle overbodige stenen en tegels worden ingeleverd, die kunnen bij het afvalstation van je eigen gemeente.

Vind hier een GroenRijk Tuincentrum bij jou in de buurt

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen