pinterest
Zwembad in de tuin: met deze 4 tips creëer je een veilige zwemomgeving

Zwembad in de tuin: met deze 4 tips creëer je een veilige zwemomgeving

Overweeg je om een permanent zwembad in je tuin te laten installeren? Wat een heerlijk vooruitzicht, want met een zwembad maak je van je tuin een fantastisch paradijs waarin je kan sporten en verkoeling kan zoeken in de warme zomermaanden! Een zwembad biedt plezier en ontspanning voor mensen van alle leeftijden. Of je nu ouder bent van kinderen, huisdieren hebt, of simpelweg geïnteresseerd bent in het creëren van een veilige zwemomgeving voor jezelf en anderen, er zijn een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden. Met preventieve voorzorgsmaatregelen kun je genieten van je zwembad zonder zorgen. In dit artikel lees je waar je rekening mee moet houden met betrekking tot de veiligheid van de zwemomgeving.

1. Solide zwembadafdekking

Eén van de belangrijkste tips voor het handhaven van veiligheid in en rondom een zwembad is het gebruik van een betrouwbare en solide zwembadafdekking. Een goede optie is de Roldeck® afdekking van Starline die voldoet aan de strengste veiligheidsnormen. De afdekking is zeer robuust en biedt verschillende veiligheidsfuncties, zoals een eenvoudige noodondersteuning voor de lamellen, een elektrische blokkeerfunctie en een kinderveiligheidsslot. Hierdoor kun je je kinderen onbezorgd laten spelen in de omgeving van het afgesloten zwembad, zonder dat je je voortdurend zorgen hoeft te maken over hun veiligheid.

FotoZwembad in de tuin: met deze 4 tips creëer je een veilige zwemomgeving

2. Veiligheidsrand

Een andere tip is om te kiezen voor een zwembad met een ingebouwde sta-rand en veiligheidsrand. De sta-rand is een verhoging op de zwembadwand die je de mogelijkheid geeft om rondom het bad te leunen. Daarnaast heeft Starline zwembaden met een veiligheidsrand bovenaan de wand van het zwembad. Deze rand biedt extra ondersteuning en veiligheid wanneer het zwembad afgedekt is.

Ook is het verstandig om goed na te denken over de locatie van je zwembad. Kies bijvoorbeeld een locatie waar je vanuit het huis zicht hebt op het zwembad of waar kinderen niet zomaar toegang kunnen krijgen tot het zwembad.

FotoZwembad in de tuin: met deze 4 tips creëer je een veilige zwemomgeving

3. Antisliplaag

Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor zwembadtrappen met een antisliplaag of -structuur. Dit verhoogt de wrijving tussen de voetzool en het oppervlak van de trap, waardoor de kans op uitglijden en vallen aanzienlijk verminderd wordt. De zwembadtrappen en loungedeks van de Starline zwembaden zijn voorzien van een antistructuur, wat het zwembad betreden en verlaten veiliger maakt voor gebruikers.

4. Waterkwaliteit

Tot slot is het waarborgen van de waterkwaliteit een belangrijk aspect in het creëren van een veilige zwemomgeving. Om de waterkwaliteit te waarborgen, is het cruciaal om het zwembad regelmatig te onderhouden en te reinigen. Hiervoor zijn verschillende technologieën en producten om de waterkwaliteit te waarborgen en het onderhoud van je zwembad te vereenvoudigen. Wil je meer weten over een prive zwembad in je eigen tuin? Kijk dan ook eens op www.uw-zwembad.nl 

Kijk voor meer informatie over de zwembaden in dit artikel op de website van Starline.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen