pinterest
Met een mooie tuin richting de winter

Met een mooie tuin richting de winter

Er komt ook weer een einde aan de zomer. Voor velen een tijd om de tuin winterklaar te maken, de meubels op te bergen en weer naar binnen te verhuizen. Toch kun je in de winter ook prima van je tuin genieten met wat aanpassingen.

Ook in de winter van je tuin genieten. Hoe doe je dat?

Met wat aanpassingen kun je prima in het najaar en de winter van je tuin genieten. Niet alles staat in bloei en de temperaturen zijn ook een stuk minder natuurlijk. Maar dat hoeft je niet tegen te houden om ook in deze periode lekker in je tuin te zitten. Onderzoek heeft aangetoond dat het zelfs erg gezond is om ook in de winter lekker buiten te zijn.

Allereerst is het belangrijk dat je je tuin winterklaar maakt. De beste tijd om dit te doen is oktober. Dit doe je door de planten, struiken en bomen te snoeien, de grond goed om te woelen en de bladeren van je gras te blijven harken. Heb je planten die gevoelig zijn voor vorst? Dan is het goed ze tegen de vorst te beschermen. En je kunt al aan de slag met het planten van voorjaarsbollen. Zo ligt je tuin het volgende voorjaar er prachtig bij.

In de winter is het wel fijn dat je wat extra spullen hebt om te genieten van je tuin. Het moet natuurlijk wel leuk blijven. In het najaar is het ideaal om extra warme dekens neer te leggen en een mooie vuurkorf met hout aan te steken, zodat je lekker warm kunt blijven. Ook kun je tegenwoordig thuis goed gebruik maken van een terraswarmer. 

Je tuinmeubels in de winter

Ook je tuinmeubels verdienen wat extra aandacht in de winterperiode. Niet alle tuinmeubels zijn geschikt om buiten te laten staan. Kunststof tuinmeubelen kunnen heel wat hebben, maar om ze mooi te houden, is het toch verstandig om ze af te dekken in de winter. 

Met tuinmeubelen gemaakt van metaal of aluminium kun je in de winter gewoon in je tuin blijven zitten. Deze meubelen hebben geen last van winterse neerslag en temperaturen. Ook hardhouten en teaken meubelen zijn ook uitermate geschikt om in de winter buiten te laten. Je teakhouten stoelen en teakhout tafel hoef je alleen maar schoon te houden in de winter. Zo kun je in de winter van een heerlijke kop warme chocolademelk genieten van je tuin.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen