pinterest
Optimaal genieten in de tuin

Optimaal genieten in de tuin

Wat is het toch heerlijk om in het voorjaar en de zomer de hele dag te genieten in de tuin van het mooie weer. Lekker tot in de late avonduurtjes buiten zitten. Maar eigenlijk wordt het op een gegeven moment toch te donker om elkaar te kunnen zien of om je boek te kunnen lezen. Verlichting of andere apparatuur aansluiten in de tuin is geen probleem! Zorg er alleen wel voor dat je het juiste schakelmateriaal gebruikt wat geschikt is voor buitengebruik.

Genieten van lange zomeravonden in de tuin

Waar het in de winter heerlijk is om je binnen terug te trekken onder een dekentje met wat kaarsjes aan, wil je in de zomer het liefst zo lang mogelijk buiten blijven zitten. Lekker eten en drinken, kletsen of een spelletje. Of juist genieten van de rust met een mooi boek erbij. Hoewel het in de zomer lang licht blijft, worden deze activiteiten toch wat lastiger wanneer de schemer valt. Het aanleggen van buitenverlichting is helemaal niet zo lastig. Het is alleen wel belangrijk dat je hiervoor geschikte materialen en het juiste schakelmateriaal gebruikt. Met de juiste buitenverlichting kun je eindeloos genieten in de tuin van lange zomeravonden.

Onderhoud van de tuin

Om optimaal te kunnen genieten van je tuin moet je ervoor zorgen dat deze naar wens is ingericht. Daarna is het belangrijk dat je deze blijft onderhouden. Denk hierbij aan taken als het gras maaien, de heg snoeien of de tegels reinigen. Natuurlijk kun je de heg met de hand knippen, maar een stuk gemakkelijker is elektrisch gereedschap. En daar ontstaat vaak het struikelblok. Waar sluit je deze op aan? Op dat stopcontact wat jij in de tuin heb aangelegd! Het is ideaal om één of meerdere stopcontacten in de tuin te hebben. Je hoeft daardoor niet ingewikkeld te doen met oneindig veel verlengsnoeren en stekkerdozen. Ook hierbij is het wel belangrijk dat je stopcontacten gebruikt die geschikt zijn om in de tuin te gebruiken. 

Speciale stopcontacten met optimale bescherming

We hebben het al een aantal keer genoemd. Het plaatsen van schakelmateriaal in de tuin is geen probleem, alleen zorg ervoor dat je het juiste materiaal gebruikt. Kies dus voor stopcontacten met optimale bescherming. Jung schakelmateriaal beschikt bijvoorbeeld over stopcontacten met klapdeksel. Dit soort stopcontacten worden gemaakt van materiaal wat een hoge beschermingsgraad tegen water heeft en door het deksel kan er bijvoorbeeld ook geen stof of zand in het stopcontact terecht komen. Op deze manier is je elektra goed beschermd voor invloeden van buitenaf.

FotoOptimaal genieten in de tuin

Zorgeloos genieten van je prachtige tuin

Er staat je dus niks meer in de weg om heerlijk te kunnen genieten in de tuin. Om dit voor iedereen mogelijk te maken heb je bij Elektramat ruime keuze aan materialen die geschikt zijn voor gebruik in de tuin. Je kunt nu heerlijk wegdromen bij het idee dat je zorgeloos kunt genieten van lange zomeravonden.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen