pinterest
Pure luxe met een buitensauna

Pure luxe met een buitensauna

Wanneer er binnen niet voldoende ruimte is voor een sauna, is een buitensauna een sfeervolle, gezonde en praktische oplossing. Wellness in de tuin is een uniek concept en zorgt voor momenten van noodzakelijke ontspanning en van puur genieten. Het gebruik van een sauna stimuleert de doorbloeding en activeert de functie van hart en bloedvaten.

Finse sauna en infrarood cabine's

Een Finse buitensauna geeft een gevoel van ongekende luxe en is bijzonder sfeervol in de tuin. Naast de houten cabines in diverse standaardmaten, kunnen deze ook op maat worden gemaakt. In een traditionele Finse sauna kan de temperatuur oplopen tot ongeveer 90ºC terwijl de luchtvochtigheid minimaal is. Een goed alternatief voor de traditionele sauna is een infrarood sauna, die ook zeer geschikt zijn voor buiten. Door met de infrarood straling in het lichaam veel warmte op te wekken (kunstmatige koorts) wordt de afweer tegen virussen en bacteriën versterkt en de aanmaak van witte bloedlichaampjes gestimuleerd, waardoor de totale weerstand verbetert. Het lichaam wordt gezuiverd en koelen is na afloop niet nodig.

Verschillende formaten buitensauna's

Een sauna hoeft niet groot te zijn. Hoe kleiner het formaat, des te efficiënter worden ze opgewarmd. Met een lengte van bijna twee meter en een breedte van 1,5 meter is het nog mogelijk om heerlijk te liggen. Een kleine sauna is bovendien te verwarmen met maar één elektrische brander. Wanneer er ruimte is voor een grotere sauna, zijn er ook voldoende mogelijkheden. Ook buitensauna's kunnen perfect op maat en naar ieders wens worden gemaakt. Denk er dan wel aan dat er waarschijnlijk extra verwarmingscapaciteit nodig is. Buitensauna's kunnen worden geleverd met een puntdak of met een plat dak.
Met een luxe spabad of een verfrissende buitendouche in de tuin maak je je eigen buiten wellness compleet!

Voorbeelden sauna in de tuin

FotoPure luxe met een buitensauna

FotoPure luxe met een buitensauna

FotoPure luxe met een buitensauna

FotoPure luxe met een buitensauna

FotoPure luxe met een buitensauna

FotoPure luxe met een buitensauna

FotoPure luxe met een buitensauna

Bouwpakket maakt het makkelijk

Zelf een sauna bouwen is niet moeilijk. Zeker niet wanneer er wordt gekozen voor een bouwpakket. Het is wel belangrijk de details goed af te werken en kies voor stevig cederhout voor de saunabanken. De meeste kleine sauna's kunnen met een verhuizing gewoon mee naar de nieuwe woning. Een sauna kan zonder vergunning in een tuin worden geplaatst.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen