pinterest
Serres en orangerieën: special

Serres en orangerieën: special

Creëer ruimte en licht

Met een serre, een aanbouw of een orangerie geniet u tijdens alle seizoenen van het buiten zijn. De extra leefruimte creëert wooncomfort, geeft een ruimtelijk gevoel. En daarnaast vermeerderd het de waarde van uw woning. Bij een serre is eigenlijk elk ontwerp mogelijk; met een schuin of plat dak, een klassieke of moderne stijl, met beglazing of gemetseld. In principe kan alles en wordt een serre op maat gemaakt en volledig afgestemd op uw wooneisen. Een serre kan altijd aansluiten op de stijl van uw woning, maar de keuze voor een ontwerp hangt in eerste instantie af van de manier waarop u de serre wilt gaan gebruiken. Een tuinserre of een uitbouw van de woonkamer vraagt een heel ander ontwerp dan een uitbouw voor een woonkeuken.

Keuzes maken

Een serre moet in eerste plaats functioneel zijn, maar ook het comfort is belangrijk. En natuurlijk moet het mooi zijn. Daarom zijn er diverse elementen waar op moet worden gelet, zoals de windrichting en de lichtval van de zon. Besteed aandacht aan de stijl van de profielen, de vorm van het dak, de kleur, de verlichting en de (zonwerende) beglazing. Voor wie het hele jaar wil genieten van het zonnetje en het buitenleven, is een orangerie de beste keuze. Door voor glaspanelen te kiezen, lijkt het in de woning net alsof het altijd zomer is.

Harmonieus geheel

U kunt kiezen voor een gemetselde borstwering om de serre meer bij de woning te betrekking of voor glas tot aan de grond, dan wordt het meer een tuinkamer. Het is ook mogelijk de serre te voorzien van een glazen dak of een lichtstraat, voor meer licht en ruimte in de woning. Laat de architectuur van de serre altijd aansluiten op de stijl en het type van uw woning. Eenheid met de woning is van groot belang en zorgt voor een harmonieus geheel. Een bouwvergunning voor een serre of aanbouw is tegenwoordig niet meer nodig. Maar overleg met de buren is niet alleen fatsoenlijk, soms kan zelfs hun toestemming nodig zijn. Er uiteindelijk is niks vervelender dan overhoop met uw buren liggen, omdat u ze niet op de hoogte hebt gebracht.

FotoSerres en orangerieën: special

Inspiratie en informatie

Voor meer informatie en inspiratie op het gebied van aanbouwen, serres en orangerieën kunt u kijken naar "product in beeld" en naar onze inspiratie-borden op Pinterest. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.

FotoSerres en orangerieën: special

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen